Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru persoane au fost arestate după un protest al extremiştilor de dreapta la Chemnitz, în Germania

houstonchronicle.com
extradare catuse

Patru persoane au fost reţinute spre inculpare pentru comportamentul din timpul unui protest al extremiştilor de dreapta desfăşurat luni seara la Chemnitz, în estul Germaniei, a informat marţi poliţia locală, transmite dpa.

Autorităţile locale au permis desfăşurarea demonstraţiei, cu anumite condiţii, pentru a se evita răspândirea coronavirusului, potrivit Agerpres.ro.

Citește și: Victor Ponta, după ce Nelu Tătaru a lansat ideea izolări pensionarilor în hoteluri: 'Se pare că anturajul l-a stricat deja'

În timpul protestului, o sticlă a fost aruncată în direcţia forţelor de ordine, iar cineva a executat un gest asemănător salutului nazist, a indicat o purtătoare de cuvânt a poliţiei din Chemnitz.

Ea a precizat că au fost întocmite dosare penale referitoare la vătămare corporală gravă şi folosirea unor simboluri interzise de Legea fundamentală. Două persoane au fost acuzate şi că le-au opus rezistenţă poliţiştilor, a adăugat purtătoarea de cuvânt.

Există de asemenea îngrijorări că protestatarii nu au respectat regulile stabilite de un tribunal pentru ca demonstraţia să poată avea loc.

Citește și: Victor Ciutacu a EXPLODAT la adresa lui Traian Berbeceanu: Penalul ăsta lucrează în MAI ca ditamai șef de cabinet al comandantului celulei de criză

Deşi protestul a fost autorizat pentru numai 15 participanţi, în jur de 300 de susţinători s-au aflat în apropiere, mulţi dintre ei purtând bannere şi scandând, a indicat poliţia.

Mai multe adunări colaterale au fost împrăştiate de poliţie, iar 40 de persoane sunt vizate de sancţiuni pentru că nu au respectat condiţia de a păstra o distanţă socială de 1,5 metri.

Citește și: Avocatul Poporului CONFIRMĂ: Polițiștii dau AMENZI după cum au chef, în plină stare de urgență

O altă demonstraţie a extremiştilor de dreapta a fost autorizată să aibă loc în aceeaşi seară la Dresda. La protest, organizat de mişcarea Pegida, au fost permişi 15 participanţi, dar acestora li s-au alăturat alte câteva zeci de susţinători.

Atât Chemnitz, cât şi Dresda au ţinut capul de afiş în anii trecuţi după ce manifestaţiile de extremă dreapta organizate în cele două oraşe au atras mulţimi numeroase.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.