Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Patru persoane au obligat o persoană să întrețină relații sexuale pentru bani

DIICOT

Patru persoane din Vrancea au obligat o persoană să întrețină relații sexuale pentru bani, în mai multe județe din țară. Liderul grupării le dădea clienților și droguri.

Polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea, împreună cu procurorii DIICOT Vrancea, au documentat activitatea unor persoane bănuite de constituirea unui grup infracţional organizat, trafic de persoane, proxenetism, trafic de droguri de risc şi deţinerea de droguri de risc în vederea consumului propriu, potrivit mediafax.

„În cursul lunii august 2023, trei dintre persoanele bănuite ar fi constituit un grup infracţional organizat, la care, în luna septembrie, ar fi aderat și cea de-a patra persoană, scopul fiind exploatarea unei persoane majore. Asupra persoanei vătămate, aceștia ar fi exercitat acte de constrângere fizică și psihică (violență fizică, manipulare sentimentală și diverse modalități de control), determinând-o să presteze servicii sexuale contra cost, în diverse oraşe din România, respectiv Focşani, Bacău, Piatra Neamţ, Suceava, Ploieşti, Târgovişte și Constanţa. Totodată, liderul grupului ar fi pus la dispoziţia persoanei, în cauză, droguri de risc (canabis), atât pentru consum propriu, cât şi pentru clienţi”, spun polițiștii vrânceni.

Din cercetările efectuate a mai rezultat că două dintre persoanele bănuite ar fi înlesnit practicarea prostituției și pentru alte două persoane, una dintre ele membră a grupului infracțional organizat, asigurând, astfel, supravegherea victimei pentru menținerea de către lider, a controlului asupra ei, inclusiv zădărnicirea încercărilor de a se întoarce la domiciliu.

În cursul zilei de luni, persoanele bănuite au fost depistate în trafic, în timp ce mergeau spre Iași, unde urmau să plaseze victima pentru practicarea prostituției.

De asemenea, au fost puse în executare 3 mandate de percheziție domiciliară, în județele Vrancea și Iași, fiind descoperiți și ridicați 2.500 de lei, o cantitate de substanță vegetală (canabis), 5 telefoane mobile și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie.

Procurorii DIICOT Vrancea au dispus reținerea celor patru persoane, pentru 24 de ore, iar marți urmează să fie sesizat judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Vrancea cu propunerea de arestare preventivă a acestora, pentru 30 de zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.