Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Paul Auster, unul dintre cei mai cunoscuți scriitori americani, este diagnosticat cu cancer

smh.com.au
paul auster

Scriitorul american Paul Auster, devenit celebru graţie romanelor sale newyorkeze populate de personaje marginale şi dezorientate, suferă de cancer, a anunţat sâmbătă soţia sa, informează duminică AFP, citat de Agerpres.

Romancierul în vârstă de 76 de ani este tratat la Memorial Sloan Kettering Cancer Center din New York, a postat pe Instagram soţia sa Siri Hustvedt, şi ea scriitoare.

"Soţul meu a fost diagnosticat cu cancer în decembrie, după ce a fost bolnav în lunile precedente"."Trăiesc într-un loc pe care am ajuns să-l numesc Ţara Cancerului". "Mulţi oameni au trecut graniţele ei, fie pentru că sunt sau au fost bolnavi ei înşişi, fie pentru că iubesc pe cineva, un părinte, un copil, un soţ sau un prieten care are sau a avut cancer", a spus soţia scriitorului.

Siri Hustvedt nu a menţionat ce tip de cancer are soţul ei sau prognosticul acestuia."A trăi cu cineva care are cancer şi este bombardat cu chimioterapie şi imunoterapie este o aventură de apropiere şi separare", scrie ea."Nu este întotdeauna uşor să mergi pe această muchie de cuţit..."

Paul Auster este autorul a peste 30 de cărţi, care au fost traduse în peste 40 de limbi. El a devenit cunoscut în 1982 cu "Invenţia singurătăţii", un roman autobiografic în care încearcă să identifice personalitatea tatălui său. Romancierul a pătruns pe scena internaţională în 1987 cu "Trilogia New York", un roman noir inspirat din genul poliţist.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.