Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peisaje portugheze de pandemie, o expoziţie foto în premieră online prezentată de ICR Lisabona

Unica
Lisabona

Fotografii reunite sub titlul "Peisaje portugheze de pandemie", realizate de Cosmin Bumbuţ, sunt expuse în premieră, pe paginile de Facebook şi Instagram ale ICR Lisabona, până marţi, 21 iulie, potrivit news.ro.

Din 2013, fotograful Cosmin Bumbuţ, împreună cu jurnalista Elena Stancu, au început să călătorească în autorulotă şi au creat proiectul „Teleleu“. Pandemia i-a prins pe drum, în Portugalia, timp în care Cosmin Bumbuţ a realizat o serie de fotografii cu peisaje din mai multe zone unde au poposit în această perioadă.

„Pandemia ne-a prins în Portugalia, în autorulotă, în timp ce lucram la proiectul nostru despre românii din diaspora. Înainte şi în timpul perioadei de izolare, pe care am petrecut-o, o parte din ea pe malul lacului Alqueva şi o parte din ea la mănăstirea ortodoxă română din Aldeia de Santa Margarida, am început să fotografiez peisaje. Să fotografiez peisaje a fost un mod de relaxare pentru mine. De regulă, fotografiez portrete pentru proiectele mele documentare. Primul lucru care m-a frapat în Portugalia a fost lumina. E o lumină specială aici, e total diferită faţă de lumina pe care am întâlnit-o în alte ţări cu ieşire la mare sau la ocean. Peisajele acestea mi-au adus linişte într-o perioadă în care eu şi toată lumea din jurul meu ne luptam cu anxietatea”, explică Cosmin Bumbuţ.

Cosmin Bumbuţ a făcut fotografii de modă şi publicitate până la 40 de ani, când s-a hotărât să lucreze doar la proiecte documentare. A publicat „Bumbata”, un album despre viaţa deţinuţilor din Penitenciarul Aiud, care a primit două premii pentru design: premiul pentru carte-obiect la Concursul Naţional de Design în 2013 şi premiul pentru Cea mai frumoasă carte ilustrată la Gala Bun de Tipar 2014.

Bumbuţ a câştigat mai multe premii de fotografie, printre care premiul I la secţiunea Arhitectură a concursului Sony World Photography Awards, competiţia pentru fotografi profesionişti, cu proiectul „Camera Intimă”. Este singurul fotograf român care a câştigat Premiul I la competiţia Sony Awards pentru fotografi profesionişti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.