Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pelicule semnate de regizorii Cătălin Mitulescu şi Radu Dragomir, în competiţie la Festivalul de la Sarajevo 2019

mediafax.ro
film

Pelicule semnate de regizorii Cătălin Mitulescu şi Radu Dragomir, precum şi o coproducţie românească de Ines Tanović se numără printre cele nouă producţii din competiţia de lungmetraje a celei de-a 25-a ediţii a Festivalului de Film de la Sarajevo, Bosnia-Herţegovina, potrivit Mediafax.

Un total de 53 de filme concurează anul acesta pentru premiile Inima oraşului Sarajevo, în cele patru secţiuni, de lungmetraje, documentare, scurtmetraje şi pelicule sudenţeşti.

Astfel, în competiţia dedicată lungmetrajelor au fost selectate filmele "Heidi", de Cătălin Mitulescu, "Mo", de Radu Dragomir, dar şi coproducţia "Son/ Sin", de Ines Tanović (Bosnia şi Herţegovina, Croaţia, România, Slovenia, Muntenegru).

În competiţia dedicată documentarelor au fost selectate mai multe producţii şi coproducţii româneşti: "Palace for the people/ Dvorcite na naroda", de Boris Missirkov și Georgi Bogdanov (Bulgaria, România, Germania), "Fata de Aur", de Denisa Morariu-Tamas şi Adrian Robe, şi "Grădina sovietică", de Dragoș Turea (Moldova, România).

Citește și: UNTOLD 2019: Abonamentele pentru cele patru zile ale evenimentului muzical au fost epuizate

De asemenea, "Ultimul drum spre mare", de Adi Voicu, concurează în categoria dedicată scurtmetrajelor, în timp ce "Dumnezeu Mama", de Mihai Ghiță, şi "Cum înalţi un zmeu?", de Loránd Gábor, au fost selectate în secţiunea dedicată peliculelor studenţeşti.

Cea de-a 25-a ediţie a Festivalului de Film de la Sarajevo are loc în perioada 16 - 23 august, potrivit site-ului manifestării.

Sarajevo Film Festival este un eveniment dedicat cinematografiei din Europa Centrală şi de Est, incluzând producţii din Albania, Armenia, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Cipru, Grecia, Kosovo, Macedonia, Muntenegru, România, Serbia, Slovenia, Turcia şi Ungaria. Publicul poate viziona premiere mondiale, internaţionale și regionale şi o retrospectivă a celor mai de succes producţii ale anului anterior.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.