Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentagonul salută eventuala prezenţă a unor trupe saudite în Siria

arabia saudita

Responsabili ai Pentagonului au salutat vineri propunerea Arabiei Saudite de a contribui la o eventuală desfăşurare de trupe la sol de către coaliţia împotriva grupării Statul Islamic (SI) în Siria, fără a detalia efortul pe care l-ar dori din partea Riadului, potrivit AFP. 

SUA îşi îndeamnă de mai multe săptămâni partenerii din coaliţia împotriva grupării Statul Islamic să-şi intensifice efortul militar împotriva jihadiştilor. 

O reuniune - săptămâna viitoare, la Bruxelles - a miniştrilor apărării din cele 26 de ţări ale coaliţiei şi din guvernul irakian va avea ca subiect tocmai această intensificare. 

'Salutăm anunţarea de către Arabia Saudită a faptului că ea caută mijloace de a întări participarea sa la coaliţia' împotriva grupării SI, a indicat vineri colonelul Patrick Ryder, purtătorul de cuvânt al Comandamentului forţelor americane în Orientul Mijlociu (CENTCOM). 

'În ceea ce priveşte forţele pe care saudiţii le-ar putea aduce - şi care ar fi utile - discuţia continuă', a indicat colonelul. 

Secretarul apărării americane, Ashton Carter, şi-a multiplicat în ultimul timp apelurile la coaliţie şi în special ţărilor Golfului pentru a-şi spori contribuţia la lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic. 

Arabia Saudită şi alte ţări ale Golfului au participat la loviturile aeriene încă de la începutul acestora, dar participarea lor s-a redus considerabil după ce şi-au lansat propria campanie aeriană împotriva rebelilor din Yemen, în martie 2015. 

Propunerea Riadului de a participa la o eventuală operaţiune la sol în Siria este 'importantă' prin capacităţile pe care le pot aduce saudiţii, dar şi prin semnalul pe care îl dau astfel, a estimat un responsabil american al Departamentului Apărării. 'Acesta ar putea fi un catalizator pentru a incita alte ţări din regiune să procedeze la fel', a mai spus el.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.