Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pentagonul va publica un raport despre raidul aerian asupra unui spital MSF din Afganistan

bbc.com
cutremur afganistan

Pentagonul se pregăteşte să dezvăluie un consistent raport de anchetă în legătură cu raidul aerian al forţelor americane, în octombrie, asupra unui spital al organizaţiei Medici fără Frontiere (MSF) din oraşul afgan Kunduz, a afirmat joi un oficial din cadrul Departamentului Apărării, citat de AFP. 

Sub acoperirea anonimatului, responsabilul de la Pentagon a precizat că raportul de aproape 3.000 de pagini va putea fi prezentat de vineri, însă cu fragmente întregi cenzurate de autorităţile militare. 

Un avion al forţelor speciale americane a bombardat la 3 octombrie 2015 un spital al MSF la Kunduz, în timp ce forţele afgane încercau să preia controlul în acest oraş strategic controlat de talibani la acea dată. Raidul a făcut 42 de morţi. 

Pentagonul a indicat la sfârşitul lunii noiembrie că incidentul a fost cauzat 'în primul rând de o eroare umană'. Dar MSF a respins această versiune, explicând că dincolo de erori au fost comise 'încălcări ale legilor războiului'. Organizaţia cere insistent deschiderea unei anchete internaţionale. 

Armata americană a anunţat în martie că peste 10 militari au făcut sau vor face obiectul unor sancţiuni administrative în urma acestei erori care a scandalizat opinia publică şi care l-a determinat pe preşedintele SUA, Barack Obama, să prezinte scuze. Măsuri primite însă cu răceală de comunitatea organizaţiilor umanitare, mai scrie AFP.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.