Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Personalităţi ale vieţii culturale din Berlin au lansat un apel pentru salvarea acestui sector

iHeartBerlin
Berlin

Mai mulţi muzicieni, DJ, proprietari de cluburi, organizatori de festivaluri şi vedete din domeniul gastronomiei, printre alţii, au lansat un apel pentru a salva viitorul vieţii culturale din Berlin, în urma unor luni cu efecte devastatoare asupra acestui sector de activitate din cauza pandemiei de COVID-19, informează DPA, potrivit Agerpres.

Într-o scrisoare deschisă adresată parlamentarilor germani - cu excepţia celor din formaţiunea de extrema-dreaptă Alternativa pentru Germania (AfD) -, organizatorii campaniei au cerut "schimbări structurale şi sprijin, care să trezească viaţa urbană din Berlin după hibernarea mortală şi forţată de pandemie".

Solicitările principale se concentrează mai mult pe perioada post-pandemie decât pe ajutorul de stat din timpul crizei, au spus semnatarii scrisorii, care va fi prezentată oficial în cursul zilei de miercuri.

Documentul a fost semnat de nume importante ale sectorului cultural din capitala Germaniei, precum maestrul bucătar Tim Raue - proprietarul unui restaurant premiat cu două stele Michelin -, patronul clubului de noapte Watergate, construit pe malul râului Spree, dar şi Yoram Roth, care deţine popularul centru de dans Claerchens Ballhaus din centrul oraşului.

Citește și: Amenințări dure! Se cere dizolvarea PNL-ului

În apelul lor public, intitulat "One Berlin", semnatarii au cerut ca atât timp cât restricţiile vor rămâne în vigoare, statul ar trebui să achite chiria pentru unităţile culturale cu activitate lucrativă şi să suspende impozitul comercial şi impozitul pe profit.

Din ianuarie 2021, semnatarii documentului doresc ca impozitul pe vânzări să scadă cu 7% şi impozitul comercial să se înjumătăţească. Grădinile de bere ar trebui, de asemenea, să aibă voie să rămână deschise până la ora locală 02:00, iar spaţiile stradale ar trebui să devină accesibile patronilor de baruri pentru ca aceştia să amplaseze mese în aer liber.

Autorii campaniei cer şi ca reglementările ce controlează nivelul zgomotului să fie suspendate în anumite spaţii, în speranţa că zonele din natură şi piscinele exterioare vor deveni disponibile pentru a găzdui petreceri în aer liber.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.