Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 2.000 de teste COVID-19 de tip Real Time PCR în județul Argeș

test valentin

În judeţul Argeş au fost făcute până în prezent peste 2.000 de teste COVID-19 de tip Real Time PCR, a anunţat, miercuri, Instituţia Prefectului potrivit Agerpres.

"Dintre acestea, 146 au fost folosite pentru testarea personalului din centrele rezidenţiale ale DGASPC Argeş. În total, vor fi testate de către DSP Argeş 369 de persoane, acţiunea începând de luni cu testarea angajaţilor din cadrul serviciilor sociale de tip rezidenţial aflate în subordinea DGASPC, care au intrat în tură pentru 14 zile", se precizează într-un comunicat al Instituţiei Prefectului Argeş.

Conform aceleiaşi surse, DSP Argeş a mai testat 93 de persoane aflate în carantină instituţionalizată şi 333 de persoane aflate în izolare, precum şi 141 de persoane, pacienţi şi personal medical, din cele trei centre de dializă din judeţ. Acţiunea de testare în centrele de dializă a durat aproximativ două săptămâni.

Cele mai multe teste s-au efectuat pentru personalul medical şi pacienţii din Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti.

"În judeţ, capacitatea de testare va creşte, pe lângă laboratorul de la Mioveni urmând să devină operaţionale cele două, de la Spitalul Municipal Câmpulung şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti. Specialiştii aleargă zi şi noapte prin judeţ, pentru a preleva probe. Un lucru îmbucurător este că avem puţini pacienţi COVID la ATI, iar numărul deceselor este relativ mic. Cifrele ne arată că, până acum, am reuşit să ţinem sub control epidemia de coronavirus în Argeş", a declarat prefectul Emanuel Soare, potrivit comunicatului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.