Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 20.000 de persoane au rămas fără locuinţe în urma erupţiei vulcanului Nyiragongo

Unbelievable Events
vulcan

Peste 20.000 de persoane au rămas fără locuinţe şi alte 40 sunt în continuare date dispărute după erupţia unui vulcan din estul Republicii Democrate Congo, care a ucis câteva zeci de oameni şi continuă să provoace seisme puternice în proximitatea oraşului Goma, a anunţat miercuri Organizaţia Naţiunilor Unite (ONU), relatează Reuters.

Erupţia de sâmbătă a trimis râuri de lavă pe pantele vulcanului Nyiragongo, care au distrus sute de locuinţe şi au forţat mii de localnici să părăsească regiunea, dar care s-au oprit la doar 300 de metri distanţă de aeroportul din Goma, principalul centru utilizat pentru operaţiunile umanitare din estul acestei ţări africane, scrie Agerpres.ro.

Norii de cenuşă ejectaţi în atmosferă de erupţia vulcanică au determinat închiderea aeroporturilor din Goma şi Bukavu şi va cauza cel mai probabil o serie de afecţiuni respiratorii, a anunţat Biroul Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Coordonarea Chestiunilor Umanitare (OCHA) într-un comunicat.

Rezidenţii care şi-au părăsit în grabă locuinţele au pierdut astfel bunuri de valoare, inclusiv motociclete, care au fost fie distruse de scurgerile de lavă, fie furate, potrivit reprezentanţilor OCHA.

Peste 200 de seisme de intensitate mică şi mijlocie au produs după erupţia de sâmbătă o serie de crăpături în zidurile clădirilor şi la nivelul străzilor din Goma, un oraş aflat la o distanţă de doar 15 kilometri în raport cu vulcanul Nyiragongo. Deocamdată nu au fost raportate pierderi de vieţi omeneşti, însă acele crăpături au stârnit panică în rândul locuitorilor, care nu au siguranţa că pericolul a trecut.

Un flux de lavă cu lungimea de 1,7 kilometri, ce a blocat şoseaua principală de la nord de Goma, nu a fost încă îndepărtat, împiedicând comerţul şi livrările de ajutoare umanitare în una dintre regiunile africane care se confruntă cu cea mai mare nesiguranţă alimentară, a anunţat OCHA.

Totuşi, anumite lucrări pentru degajarea acelei şosele au fost demarate, potrivit unor imagini publicate pe contul de Twitter al guvernului din această ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.