Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 60 de mineri, încă blocaţi în subteran la Mina Lupeni, pentru a cincea zi consecutiv

Facebook
mineri

Peste 60 de mineri de la Lupeni sunt blocaţi în subteran, pentru a cincea zi consecutiv, în semn de protest faţă de condiţiile de muncă şi de salarizare, la suprafaţă, colegi ai celor blocaţi în mină s-au adunat în semn de solidaritate cu aceştia.

Preşedintele executiv al sindicatul uiMuntele, Alin Sin, a declarat sâmbătă, pentru News.ro, că la Lupeni continuă protestul minerilor, pentru a cincea zi consecutiv aceştia fiind blocaţi în subteran.

Citește și: Marian Ceaușescu l-a întâmpinat pe Ioan Niculae la sosirea pe aeroport! ‘Pușcăriașule, să stai acolo până îmi văd eu ceafa!’ .

„Dimineaţă, undeva la 60-65 de colegi erau cantonaţi în subteran. Restul, au mai ieşit pentru că unii au avut ceva probleme de sănătate, o parte au ieşit pentru a face aprovizionarea cu alimente şi medicamente pentru cei care se află în subteran”, a declarat Alin Sin.

În acelaşi timp colegi ai celor aflaţi în mină s-au adunat în faţa sediului Exploatării Miniere Lupeni în semn de solidaritate cu protestatarii.

Primul ministru, Florin Cîţu, a declarat vineri că Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care să se poată face plata salariilor minerilor din Valea Jiului pe o perioadă de trei luni. Între timp, Termocentrala de la Mintia a fost oprită din lipsă de cărbune, iar din cauză că şcolile nu mai sunt încălzite, elevii din Deva vor trece la şcoala online. Premierul a anunţat că aşteaptă de la Ministerul Energiei un plan pe termen lung.

”În şedinţa de Guvern de ieri a fost aprobată o Ordonanţă de urgenţă care, prin fondul de garantare a creanţelor salariale, ca să se clarifice, şi asta înseamnă plata salariilor pe următoarele trei luni de zile. Astăzi cred că este deja publicată această ordonanţă. Ministerul Muncii ne-a spus că va avea Hotărârea de Guvern, pentru aplicarea ordonanţei imediat, deci asta însemna că în momentul în care este publicată hotărârea de guvern o să vină în şedinţa de guvern. Dacă este gata luni dimineaţa, luni vom avea o şedinţă online tocmai pentru a aproba această hotărâre de guvern”, a declarat Florin Cîţu, la finalul şedinţei de Guvern de vineri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.