Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 70 de ani de închisoare pentru inculpații din dosarul prostituate pentru VIP-uri

prostitutie

Tribunalul Alba a dispus vineri, după patru ani şi jumătate de la începerea procesului, condamnarea la închisoare a celor mai mulţi dintre inculpaţii din aşa-numitul dosar "prostituate pentru VIP-uri', un fost ofiţer al serviciilor de informaţii implicat în acest caz primind închisoare cu suspendare.

Citește și: Gafă sau intenție? Traian Băsescu: Așa am vrut

Conform portalului instanţelor de judecată, printre cei care au fost condamnaţi în dosar se numără Raul Hancheş (fost Rus, care şi-a schimbat numele prin căsătorie) zis Pricu, care s-a sustras de la urmărirea penală şi judecată, pe numele său fiind emis în prezent mandat european de arestare preventivă şi mandat de urmărire internaţională. Acesta a primit 5 ani închisoare, la care se adaugă 1027 zile închisoare dintr-o sentinţă mai veche şi 2 ani interzicerea unor drepturi.

Citește și: Aflat în SUA, Gabriel Oprea primește o lovitură de la judecători

Cea mai mare pedeapsă a primit-o liderul grupării, Teodor Şchiop, zis Doru Puşcărie, condamnat la 8 ani închisoare.

Fost ofiţer al Serviciului de Informaţii Externe şi al Serviciului Român de Informaţii, Claudiu Vulpe, zis Fox, a primit 3 ani de închisoare cu suspendare, pe durata unui termen de încercare de 8 ani.

Citește și: FABULOS Prima reacție a PNL după înscrierea lui Traian Băsescu în PMP

Inculpaţii au fost arestaţi în luna octombrie 2010 şi au fost trimişi în judecată la Tribunalul Alba în februarie 2011, anchetatorii susţinând că cei în cauză făceau parte dintr-o grupare de criminalitate organizată Ei au fost cercetaţi pentru săvârşirea mai multor infracţiuni: constituire, sprijinire a unui grup infracţional organizat, proxenetism, trafic de persoane, trafic de minori, şantaj etc.

Citește și: Iată câți bani primesc PNL și PSD de la buget într-o singură lună

Potrivit procurorilor, printre clienţii fetelor care au fost obligate de proxeneţi să se prostitueze s-au aflat şi politicieni locali, profesori universitari, medici. Au fost identificate peste 20 de fete care practicau prostituţia în folosul membrilor grupării, printre care şi 10 minore. Fetele erau plasate de membrii grupării, în scopul întreţinerii de relaţii sexuale, fie la diferite localuri din Alba Iulia şi din alte localităţi din apropiere, fie direct acasă la clienţi. Aceştia se întâlneau cu fetele doar după ce, în prealabil, discutau cu membrii grupării şi conveneau cât trebuie să plătească, cea mai mare parte a banilor ajungând la suspecţi fie direct de la client, fie predaţi de fete.

Citește și: Vești teribile pentru Sorin Oprescu

Potrivit DIICOT, gruparea infracţională a şantajat, la comandă, mai multe persoane în vederea recuperării unor datorii. În scopul intimidării, membrii grupării au aruncat cu cocteiluri Molotov asupra locuinţelor a două victime. În unele cazuri fetele au fost obligate să se prostitueze şi în Italia şi Germania.

Citește și: Replica lui Sebastian Ghiță după ultima decizie a lui Klaus Iohannis: E un pas important

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.