Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 70 de refugiaţi ucraineni au fost cazaţi la Mihăileni şi Agafton, din județul Botoșani, printre ei sunt și studenți marocani

Inquam Photos / Casian Mitu
refugiati ucraineni

Peste 70 de refugiaţi ucraineni au fost cazaţi în Centrul de zi pentru persoane vârstnice de la Mihăileni şi în tabăra şcolară "Codrii de aramă" de la Agafton, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, conform Agerpres.

Potrivit acestora, din cei 72 de refugiaţi care au solicitat un loc de cazare, 17 sunt copii, iar 15 dintre ei sunt studenţi din Maroc, care vor pleca spre ţara de origine.

"Precizăm că, până la acest moment, aceştia nu au solicitat în mod oficial o forma de protecţie a statului român, declarând că sunt în tranzit. La Centrul de zi pentru persoane vârstnice de la Mihăileni, ISU Botoşani a suplimentat cu 30 numărul de paturi, având în vedere că localitatea se află în apropierea Vămii Siret. La tabăra de la Agafton mai sunt disponibile 59 de locuri", precizează ISU Botoşani.

La cele doua puncte de trecere a frontierei, de la Rădăuţi-Prut şi Stânca, au fost create puncte de distribuire de alimente şi apă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.