Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 700 de controale pentru protejarea fondului forestier, în perioada 10 - 16 iulie; 62 de dosare penale

112 politia politie

Peste 700 de controale au fost efectuate în ultimele zile pentru protejarea fondului forestier, informează vineri Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Conform unui comunicat transmis AGERPRES, în perioada 10 - 16 iulie, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei de Ordine Publică din IGPR, poliţiştii au desfăşurat 749 de controale pentru verificarea provenienţei, prelucrării, depozitării şi valorificării lemnului, precum şi pentru verificarea legalităţii transportului materialului lemnos.

Citește și: Alina Bica, declarații-bombă în fața judecătorilor italieni (presă) .

Au fost verificate 247 de obiective cum sunt exploatări forestiere, instalaţii de debitat, depozite, târguri, pieţe, oboare şi ocoale silvice.

Pentru neregulile constatate în domeniul silvic au fost înregistrate 62 de dosare penale, în care sunt cercetate 52 de persoane şi au fost aplicate 155 de sancţiuni contravenţionale la Legea 171/2010 - Legea contravenţiilor silvice, în valoare de 255.000 de lei.

Ca măsuri complementare, au fost confiscaţi aproape 1.600 metri cubi de lemn fără documente legale, în valoare de aproape 480.000 de lei.

Au fost înregistrate 24 de apeluri care semnalau posibile transporturi ilegale de material lemnos, 20 dintre acestea confirmându-se în urma verificărilor, arată IGPR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.