Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 800.000 de persoane şi-au părăsit locuinţele de la începutul ofensivei în vestul Mosul

wikipedia.com
mosul irak

Peste 80.000 de persoane şi-au părăsit locuinţele din vestul oraşului Mosul de la începutul ofensivei lansate de forţele irakiene împotriva grupării Statul Islamic (SI) pentru preluarea controlului asupra acestei părţi a oraşului situat în nordul Irakului, a anunţat marţi Organizaţia Internaţională pentru Migraţie (OIM), relatează AFP. În total, 80.568 de persoane, sau 13.428 de familii, şi-au părăsit locuinţele, a anunţat OIM pe Twitter, care a început numărarea persoanelor strămutate la şase zile după începerea ofensivei.

Această cifră reprezintă doar o parte din cele aproximativ 750.000 de persoane care se aflau în vestul oraşului Mosul în momentul în care a fost lansată operaţiunea. După ce au cucerit în ianuarie partea estică a oraşului, forţele irakiene, susţinute de o coaliţie internaţională sub comandament american, au lansat luna trecută, pe 19 februarie, o ofensivă pentru a relua controlul asupra zonei de vest a oraşului Mosul, conform Agerpres.

De atunci, ele au recucerit de la SI mai multe clădiri importante sau simbolice, cum este şi sediul guvernului provinciei Ninive, precum şi muzeul din oraş, vandalizat de jihadişti. Duminică, forţele irakiene au anunţat că au cucerit mai mult de o treime vestul Mosulului, a cărui recucerire ar constitui un revers major împotriva grupării ultraradicale sunite, care a preluat controlul asupra lui în iunie 2014, în timpul unei ofensive-fulger.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.