Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Peste 900 de testări de determinare a infecţiei cu coronavirus, în Mureș, de la punerea în funcţiune celor două aparate

coronavirus

Cele două aparate Real Time PCR care funcţionează la Centrul de Cercetări Avansate Medico-Farmaceutice al Universităţii de Medicină, Farmacie, Ştiinţe şi Tehnologie (UMFST) "George Emil Palade" din Târgu Mureş au efectuat 911 testări de determinare a infecţiei cu coronavirus de la punerea lor în funcţiune, potrivit Agerpres.

"Începând cu data de 25 martie şi până în 12 aprilie, în judeţul Mureş au fost efectuate 911 testări de determinare a infecţiei cu coronavirus. În această perioadă, media testărilor pe zi depăşeşte 100 (numărul fiind în continuă schimbare), capacitatea maximă fiind de 180 de teste pe zi (...) Până astăzi, 13 aprilie, în judeţul Mureş au fost confirmate 222 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID-19 (...) La această dată, în judeţul Mureş, sunt 3.297 aflate în autoizolare, sub monitorizarea DSP Mureş, iar în spaţiile de carantină din judeţul Mureş sunt 440 persoane. Un număr de 45 persoane sunt internate cu suspiciune de infecţie cu virusul Covid-19, potrivit datelor DSP Mureş", a arătat Prefectura.

Citește și: Marcel Ciolacu, apel către președintele României: O să venim cu anumite măsuri economice.

Până luni, 13 persoane au fost declarate vindecate şi externate, iar 14 persoane au decedat.

Primul aparat pentru diagnosticul infecţiei cu noul coronavirus SARS-COV-2 funcţionează la Târgu Mureş din 25 martie, iar cel de-al doilea, achiziţionat din donaţiile făcute către Spitalul Clinic Judeţean Mureş, a fost pus în funcţiune în data de 7 aprilie.

Potrivit datelor furnizate de Direcţia de Sănătate Publică Mureş, pentru 12.653 de persoane a fost luată măsura autoizolării la domiciliu de la începutul pandemiei COVID-19.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.