Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Pianistul Kirill Richter va concerta la București: a devenit faimos în anul 2018, când a compus tema muzicală a Cupei Mondiale de Fotbal

pian

Pianistul Kirill Richter vine la București pentru un concert pe data de 1 aprilie. Unul dintre cei mai proeminenți reprezentanți ai scenei muzicale neoclasice, a devenit faimos în anul 2018, când a compus tematica muzicală a Cupei Mondiale de Fotbal, proiectată pe un ecran gigant din Times Square.

Tânărul compozitor și pianist Kirill Richter vine la București pentru un concert emoționant.

„Sounds and Senses. O seară la Palat cu Kirill Richter” va avea loc sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 19:00, la Palatul Bragadiru.

Devenit faimos în anul 2018, când a compus tematica muzicală a Cupei Mondiale de Fotbal, proiectată pe un ecran gigant din Times Square, New York, Kirill Richter creează muzică pentru televiziune, teatru, balet și cinema.

La București va veni însoțit de violonista Alena Zinovieva și de violoncelistul Avgust Krepak, alături de care formează The Richter Trio.

În cadrul concertului care va dura 80 de minute, Kirill Richter va interpreta fragmente din albumul Chronos precum: Michigan 7, Ophelia, Chronos sau Dreamer.

Pianistul și compozitorul Kirill Richter este unul dintre cei mai proeminenți reprezentanți ai scenei muzicale neoclasice. În concertele sale, artistul ia genul muzicii clasice și îl transpune într-o atmosferă de club asemănătoare mai mult unui show acustic de muzică rock.

Kirill Richter și-a creat un stil muzical personal, unic și complet diferit față de cel al muzicienilor clasici. Muzica lui este puternică, emoționantă, iar spectacolele sale sunt complexe și impresionante prin atmosfera pe care acesta o creează.

Fiind mai mult autodidact în materie de studii muzicale, Kirill Richter a avut un parcurs demn de un scenariu de film - a studiat fizica nucleară la Universitatea Națională de Cercetare Nucleară MEPHI, pentru ca apoi să urmeze studii de licență în design vestimentar la Universitatea din Hertfordshire. Însă talentul lui muzical era greu de ascuns, iar primul său concert a fost un real succes, încheiat cu aplauze la scenă deschisă pentru minute în șir.

 

Cariera lui Kirill Richter s-a dezvoltat rapid

În 2017 a ținut zeci de concerte, a început să scrie muzică pentru lungmetraje și scurtmetraje, a compus muzică pentru balet și teatru.

După succesul din 2018, a început să cucerească scena muzicală internațională – a interpretat la Festivalul Reeperbahn din Hamburg și a primit o serie de oferte de la cunoscute case de discuri, săli de spectacole și festivaluri – Elbphilarmonie din Germania, Festivalul Olandez „Classical: NEXT”, Festivalul Britanic „The Great Escape”, Festivalul M.Art din Tel Aviv, Festivalul Origen din Elveția și Royal Albert Hall.

Kirill Richter creează, de asemenea, muzică pentru teatru, balet și partituri de cinema. Unele dintre cele mai recente lucrări ale sale și anume soundtrack-ul original pentru blockbusterul SF „A Rough Draft”, bazat pe romanul lui Serghei Lukyanenko și muzica pentru drama lui Ivan Tverdovsky „Jumpman” au primit un numeroase premii internaționale.

Evenimentul principal al anului 2019 pentru Kirill Richter a fost lansarea albumului său de debut, Chronos, la care a lucrat timp de câțiva ani.

„Acest album vorbește despre relația mea cu timpul. Cred că timpul apare în viața noastră în diferite stări ale materiei, la fel ca apa care poate fi sub formă de gheață sau abur. Poate fi o amintire a celor care nu mai sunt cu noi, sau o reprezentare abstractă a istoriei ca un vârtej de evenimente, sau reflecții asupra oportunităților pierdute și a multivarianței destinului uman, sau chiar percepția mitologică a timpului ca o creatură vie care este deschisă dialogului”, spune compozitorul.

Richter Trio, format din Kirill Richter, Alena Zinoveva și Avgust Krepak, a fost fondat în anul 2016. În acești ani, cei trei artiști au susținut împreună zeci de concerte și au avut parte de aplauze la scenă deschisă în săli precum ”Zaradye” din Moscova, Festivalul Origen din Elveția sau Festivalul Reeperbahn din Hamburg, Germania. Richter Trio a atras atenția unei noi generații de fani ai muzicii clasice prin abordarea lor teatrală și stilată a muzicii clasice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.