Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Picturile de la slujba de încoronare a Regelui Charles al III-lea vor fi realizate, în premieră, de o femeie

news.ro
charles camila

Picturile înfăţişând ceremonia de încoronare a regelui Charles din interiorul Westminster Abbey vor fi realizate pentru prima dată de o femeie, informează DPA.

Regele Charles al III-lea şi soţia sa, regina consoartă Camilla, au angajat artişti care să schiţeze, deseneze şi picteze momentele-cheie ale ceremoniei încoronării, care are loc weekendul acesta, potrivit Agerpres.

Printre aceştia, se numără şi Eileen Hogan, de la Universitatea de Arte din Londra, prima femeie desemnată să picteze ceremonia încoronării din interiorul Westminster Abbey, continuând astfel o lungă tradiţie respectată de monarhii anteriori.

Hogan va realiza 10 picturi de mici dimensiuni din interiorul Westminster Abbey, iar unele dintre acesta ar putea fi transformate ulterior în picturi de dimensiuni mai mari.

Artiştii Fraser Scarfe, Phoebe Stannard şi Gideon Summerfield, absolvenţi ai The Royal Drawing School, la înfiinţarea căreia a contribuit şi Charles, se vor afla pe traseul procesiunii şi vor desena Palatul Buckingham, abaţia şi mulţimea.

După serviciul religios, vor fi pictate portretele oficiale, iar Peter Kuhfeld îl va imortaliza pe rege, în timp ce Paul Benney, pe Camilla.

Concertul Încoronării de duminică de la Castelul Windsor va fi desenat de ilustratoarea Shana Pagano Lohrey, tot din cadrul The Royal Drawing School.

''Vreau să captez modalitatea prin care, în 2023, ceremonia reflectă semnificaţiile sociale şi politice ale monarhiei, credinţelor, statului, congregaţiei, toate incluse în arhitectura Westminster Abbey, care la rândul ei întruchipează secole de schimbare'', a spus Hogan.

''Provocarea mea e să negociez o relaţie picturală cu acest eveniment concentrat, de înaltă însemnătate istorică, precum şi cu jucătorii-cheie din cadrul lui, în propriul limbaj, rămânând în acelaşi timp fidelă ocaziei'', a mai spus ea.

''L-am cunoscut pe Prinţul de Wales, titulatura pe care o avea atunci, cu peste 40 de ani în urmă, printr-un prieten comun, Sir Brinsley Ford", a susţinut şi Peter Kuhfeld, cel care va realiza portretul regelui.

''De atunci, majestatea sa mi-a oferit sprijin necondiţionat în munca mea; l-am însoţit în cinci dintre călătoriile lui în străinătate, mi-a deschis uşi şi mi-a oferit oportunităţi pe care altfel nu le-aş fi avut'', a adăugat el.

Desenatorii de la The Royal Drawing School, înfiinţată în 2000 pe când Charles era Prinţ de Wales, au vorbit despre impactul pe care regele l-a avut asupra carierelor lor.

''Cred că regele înţelege puterea, caracterul intim şi precizia prin care un desen captează timpul'', a spus Stannard.

''Sprijinul pe care majestatea sa îl acordă artelor a contribuit la formarea unei generaţii de artişti, ca mine, şi este un privilegiu şi o provocare de a fi invitat să-mi folosesc abilităţile pentru a imortaliza evenimentul zilei''.

''Majestatea sa regele a avut un impact direct asupra evoluţiei carierei mele artistice de la vârsta de 13 ani, în urmă cu 15 ani'', a spus Summerfield.

Regele Charles, pasionat la rândul lui de pictură, angajează deseori artişti pentru a-l însoţi în turneele din afara ţării.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.