Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

UPDATE Rezultatele parțiale ale alegerilor au dus la IEFTINIREA petrolului: Bursa e în CĂDERE

china bursa

UPDATE

Indicele general al Bursei de la Tokyo a închis şedinţa de miercuri cu o scădere de 5,36%, investitorii fiind îngrijoraţi de posibilitatea unei victorii a lui Donald Trump la alegerile prezidenţiale din SUA, transmit AFP şi Reuters.

Indicele Nikkei 225 a pierdut 919,84 puncte şi a închis şedinţa la valoarea de 16.251,54 puncte.

Citește și: Marijuana a devenit LEGALĂ în două state importante ale Americii: Care sunt condițiile

În paralel, preţul petrolului a scăzut şi el, cotaţia futures pentru barilul West Texas Intermediate (WTI) ajungând la 43,07 dolari, în scădere cu 4% faţă de valoare înregistrată la închiderea şedinţei precedente şi de asemenea cel mai scăzut nivel de după luna septembrie. Cotaţia futures pentru ţiţeiul Brent a scăzut cu 2,43%, până la 44,92 dolari.

"Acesta este un deja vu al Brexitului, foarte îngrijorător", a declarat Bob Takai, preşedinte al companiei japoneze Sumitomo Corp Global Research, referindu-se la votul surpriză al Marii Britanii în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană la referendumul din luna iunie, care a provocat turbulenţe pe pieţele din întreaga lume.

Scăderea preţului petrolului a intervenit pe fondul creşterii preţului aurului, o valoare tradiţională de refugiu pentru investitori în perioade de criză, în timp ce dolarul american s-a depreciat în raport cu un coş de valute.

"Pe pieţele financiare, o victorie a lui Trump este văzută ca un şoc, declanşând o fugă spre activele sigure, ceea ce a dus în jos preţul petrolului", a declarat Son Jae-hyun, analist la Mirae Asset Daewoo, anunță Agerpres.

Candidatul republican Donald Trump câştigase la ora 05:00 GMT (07:00, ora României) 245 de electori dintre cei 270 necesari pentru a învinge în alegerile prezidenţiale din SUA, faţă de 209 ai rivalei sale democrate Hillary Clinton, transmite miercuri AFP.

 

Piețele financiare din întreaga lume s-au prăbușit marți seara, odată cu aflarea primelor rezultate ale alegerilor din SUA, care îl dau pe Donald Trump drept posibil câștigător, anunță Washington Post.

Pe Wall Street, indicele Dow Jones a scăzut cu 400 de puncte, aproximativ 2%. Indexul Standard&Poor a coborât cu 63 de puncte, iar Nasdaq a scăzut cu peste 100 de puncte.

Vezi și: ALEGERI SUA 2016: Rezultate exit-poll, stat cu stat

Incertitudinea cu privire la disputa electorală a agitat investitorii din toată lumea. Bursele din Japonia și Hong Kong au scăzut, în timp ce moneda mexicană a ajuns la un minim istoric al ultimilor opt ani, potrivit Bloomberg.

„Primele rezultate arată o cursă mult mai strânsă decât anticipau piețele”, a declarat Trevor Charsley, consilier comercial al firmei AFEX. „Dacă Florida sau alte state cheie sunt câștigate de Trump, ar putea să vedem o instabilitate și mai mare”, a mai precizat acesta.

Vezi și: New York Times: Trump va fi noul președinte al SUA

Trump a promis că va pune punct unor înțelegeri comerciale dacă va fi ales, în special cu Mexic și China. Mesajul său izolaționist a avut priză la public, însă experții avertizează cu privire la o posibilă recesiune care ar fi determinată de asemenea măsuri.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.