Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piesa 'Steaua fără nume', de Mihail Sebastian, se va juca în premieră la Teatrul Naţional Marin Sorescu din Craiova, pe 14 decembrie

teatrulalba.ro
teatru sala alba

Celebra piesă "Steaua fără nume" a lui Mihail Sebastian se va juca în premieră, pe 14 decembrie, pe scena Teatrului Naţional "Marin Sorescu" din Craiova, în regia lui Vlad Zamfirescu, care a realizat spectacolul aşa cum a fost gândit de autor, arată Agerpres.

Potrivit Naţionalului din Craiova, din distribuţie fac parte actorii Diana Roman, Vlad Zamfirescu, Adrian Titieni, Andi Vasluianu, Valentin Teodosiu, Luminiţa Erga, Gabriel Vatavu şi Eva Cosac. Regizorul Vlad Zamfirescu, care deţine şi rolul principal masculin, susţine că a găsit "distribuţia perfectă".

"Mă bântuia demult piesa lui Sebastian, iar acum a fost să fie. Cred în povestea ei şi îmi doresc să o spun aşa cum a fost ea scrisă. A devenit important şi provocator în zilele noastre să spui o poveste aşa cum a gândit-o şi scris-o autorul. E uşor să adaugi vorbe, s-o ironizezi sau s-o modernizezi, dar cred sincer că uneori o bijuterie, o piesă de mobilier, o carte sunt mai valoroase cu patina timpului pe ele", afirmă regizorul Vlad Zamfirescu.

Actriţa Diana Roman va juca rolul principal feminin şi spune că acesta este unul din rolurile la care visa de când se ştie. "Am aşteptat mult momentul acesta. E unul din rolurile la care visez de când mă ştiu, de când mă ştiu că visez la meseria aceasta frumoasă, pe care mi-am ales-o", afirmă Diana Roman.

Decoruri ample şi costume de epocă vor recrea atmosfera piesei lui Mihail Sebastian într-o montare ce cultivă spiritul textului original şi culoarea vremii în care se petrece acţiunea.

"'Steaua fără nume' pune în lumină teme mereu actuale: întâlnirea meteorică dintre femeia fatală şi bărbatul însetat de cunoaştere, încercarea de a sparge tiparele, zbaterea de deveni mai mult decât ceea părem a fi predestinaţi. Totul învăluit într-o aură de romantism şi mister îmbogăţit cu momente de comic de situaţie care dinamizează acest spectacolul", afirmă reprezentanţii Teatrului Naţional "Marin Sorescu".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.