Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Piese de mobilier în stil Art Nouveau, Art Deco şi Biedermeier şi sculpturi şi tablouri realizate de artişti europeni, într-o licitaţie Artmark

artmark

Piese de mobilier în stil Art Nouveau, Art Deco, Biedermeier, Empire şi Louis Philippe, dar şi sculpturi şi tablouri realizate de importanţi artişti europeni fac parte din prima licitaţie de design interior a Artmark de toamna aceasta, potrivit news.ro.

Cele 241 de loturi care vor fi lictate pe 1 octombrie au preţuri pornind de la 100 de euro până la câteva mii de euro.

Între cele mai valoroase se numără tablouri semnate de Jacques Carabain şi Franz Defregger şi sculpturi de Salvador Dalí şi Léopold Steiner. Acestora li se adaugă obiecte de mobilier - de la mese şi birouri realizate la începutul secolului XX la vase din ceramică şi sticlă, ceasuri din secolului XIX şi oglinzi aurite.

Tabloul „Vedere din San Pietro di Castello” (1913), ulei pe pânză, semnat de pictorul olandez Jacques Carabain, are o valoare estimată la 8.000 - 15.000 de euro. El mai este prezent în licitaţie cu „Stradă din Frankfurt”, estimat la 4.000 - 6.000 de euro.

Citește și: Dorel Căprar, pretinsul 'PROPRIETAR' al posturilor publice vacante din județ, aspiră la fotoliul primăriei Arad - Lista completă a candidaților pentru arădeni

O altă lucrare plastică valoroasă care va fi vândută în această licitaţie este „O afacere bună”, ulei pe lemn de austriacul Franz Defregger, estimată la 2.500 - 3.500 de euro. Aceeaşi valoare a fost atribuită operei „Pe câmpul de luptă” (a doua jumătate a sec. XVII), ulei pe pânză realizat în Atelier Philips Wouwerman.

Dalí este prezent în licitaţie cu două sculpturi din bronz - „Venus din Milo”, estimată la 2.000 - 3.000 de euro, şi „Victoria dublă a lui Samothrace”, estimată la 1.200 - 1.800 de euro.

Licitaţia va avea loc online joi, 1 octombrie, la ora 19.30.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.