Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plagiatul Laurei Codruţa Kovesi, un nou motiv de dispută: Ministerul Educaţiei, dat în JUDECATĂ

kovesi bilant

Laura Codruţa Kovesi este atacată din toate părţile. După ce Curtea Constituţională a lovit dur DNA-ul şi oamenii politici 'au sărit la gâtul ei', Kovesi are acum parte de alte probleme. Presupusul plagiat al şefei DNA e din nou pe tapet.

Citeşte şi: Călin Popescu Tăriceanu s-a dezlănțuit la România TV:Lovitură 'sub centură' şi pentru Klaus Iohannis

Grupul pentru Reformă și Alternativă Universitară (GRAUR) a dat în judecată Ministerul Educației pentru a obține reanalizarea tezei de doctorat a şefei DNA. GRAUR a efectuat propria analiză și a constatat că există pasaje copiate în cel puțin 23 de pagini din lucrarea șefei DNA. Pe 8 decembrie 2016, Laura Codruța Kövesi primea un verdict de neplagiat de la Consiliul Naţio-nal de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), în urma analizei unei sesizări depuse pe 13 octombrie.

Citeşte şi: Noi dezvăluiri despre parteneriatul SRI-DNA: Document surpriză trimis lui Florian Coldea

Pe 3 octombrie 2016, Grupul pentru Reformă și Alternativă Universitară trimitea către Universitatea de Vest (instituția de unde Kövesi și-a obținut doctoratul), cu știința Ministerului Educației, o “solicitare anchetă pentru titlu ştiinţific obţinut în condiţii neconforme”, scrie romanialibera.ro.

Citeşte şi: Asociaţia Magistraţilor 'sare la gâtul' DNA: Unde au greşit oamenii Laurei Codruţa Kovesi

Analiza GRAUR a descoperit peste 23 de pagini care cuprind pasaje plagiate din alți autori. Mai precis, din 11 autori. “Suspiciunile menţionate în documentele indicate în Opisul 1 sunt la nivelul minimal, nu sunt limitate şi în realitate pot fi oricând mai mari, dar sunt suficiente pentru a justifica acuzaţia de plagiat. (...) În concluzia analizei noastre, rezultă că teza menţionată cuprinde un număr semnificativ de incidenţe de plagiat, adică cel puţin 11, astfel încât lucrarea are caracterul unei lucrări plagiate. Este şi raţiunea pentru care vă solicităm să dispuneţi iniţierea procedurii de retragere a titlului ştiinţific acordat autoarei”, se argumentează în solicitarea președintelui GRAUR, profesorul universitar Dorin Isoc, conform sursei citate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.