Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planeta Marte, fotografiată în întregime de o navă spațială chineză

news.cgtn.com
marte univers spatiu terra planeta

O navă spațială chineză fără echipaj a achiziționat imagini care acoperă întreaga planetă Marte, inclusiv polul sudic al planetei, după ce a înconjurat-o de peste 1.300 de ori de la începutul anului trecut, a anunțat miercuri presa de stat, citată de Reuters.

Tianwen-1 a ajuns cu succes pe planeta roșie în februarie 2021. De atunci, un robot a fost plasat pe suprafața planetei, iar o sondă a supravegheat Marte din spațiu, potrivit Agerpres.

Printre imaginile realizate din spațiu s-au numărat primele fotografii realizate de China la polul sud marțian, unde se află aproape toate resursele de apă ale planetei.

În 2018, o sondă orbitală operată de Agenția Spațială Europeană descoperise apă sub gheața de la polul sud al planetei.

Localizarea apei din subsol este esențială pentru a determina potențialul planetei pentru viață, precum și pentru a oferi o resursă permanentă pentru orice explorare umană acolo.

Alte imagini ale Tianwen-1 includ fotografii ale canionului Valles Marineris, lung de 4.000 de kilometri, și ale craterelor de impact de pe înălțimile din nordul planetei Marte, cunoscute sub numele de Arabia Terra.

Tianwen-1 a trimis, de asemenea, imagini de înaltă rezoluție ale marginii vastului crater Maunder, precum și o vedere a muntelui Ascraeus Mons de 18.000 de metri, un vulcan de mari dimensiuni descoperit pentru prima dată de nava spațială Mariner 9 a NASA în urmă cu mai bine de cinci decenii.

Foto: (c) CNSA/Handout via REUTERS

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.