Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planul Integrat de Dezvoltare Urbană, discutat în CGMB

razvan Sava

Consilierii generali ai municipiului București vor discuta marți, 26 ianuarie, Planul Integrat de Dezvoltare Urbană (PIDU), un proiect de modernizare și dezvoltare care a fost reintrodus pe ordinea de zi a ședinței CGMB de către primarul interimar Răzvan Sava.

„Este un proiect major pentru București, prin care dorim modernizarea orașului, dar și crearea unui oraș mai prietenos. Fac un apel către consilierii generali, de la toate partidele din CGMB care îi reprezintă pe bucureșteni, să voteze pentru adoptarea lor. Consider că este extrem de important să adoptăm aceste proiecte și să nu blocăm modernizarea orașului. Este un moment extrem de important pentru noi toți. Consilierii generali au acum prilejul să dovedească că le pasă de București și că putem, cu un efort comun, al tuturor, să începem un amplu proces de modernizare”, a declarat primarul Răzvan Sava, potrivit unui comunicat remis de către Primăria Municipiului București.

Potrivit documentului citat, PIDU cuprinde 62 de proiecte de investiții în Capitală, în valoare de aproximativ 239 de milioane de euro. Zonele vizate de PIDU sunt Piața Romană, Piața de Flori, Calea Moșilor și Calea Griviței. Mai mult, proiectul poate fi finanțat cu 129 de milioane de euro din fonduri europene prin POR 2014-2021. Totodată, prin anexele de finanțare dedicate monumentelor se pot obține alte 19 milioane de  euro, iar 84 de milioane de euro pot veni din parteneriate de tip public-privat.

Dacă PIDU va fi realizat cu bani europeni, rezultatele vor fi 3.155 de noi locuri de parcare, modernizarea și extinderea rețelei de tramvai, creșterea cu peste 18.000 metri pătrați a suprafeței de spații verzi, noi rute pentru bicicliști, culoare speciale pentru transportul în comun, dar și accesarea a 150 de milioane de euro din fonduri europene.

„Suntem conștienți că aceste proiecte nu se pot realiza de pe o zi pe alta. Acum vom face primul pas - adoptarea lor. După aceea, viitoarea administrație va trebui să treacă la realizarea lor. (...) Sunt proiecte făcute de specialiști, care au stat în dezbatere publică. Sunt proiecte care vizează modernizarea orașului și aș îndrăzni să spun că nu au culoare politică”, a mai spus Răzvan Sava.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.