Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Planul unui europarlamentar pentru tineri: 'Va revoluţiona politicile europene'

Victor Negrescu

Partidul Socialiștilor Europeni (PES) a lansat joi Planul European pentru Tineret, axat pe patru teme cheie: sprijinirea educației, protejarea drepturilor copiilor, îmbunătățirea accesului la cultură și extinderea programului Erasmus. Unul dintre liderii proiectului este europarlamentarul Victor Negrescu, coordonator al rețelei europarlamentarilor social democrați sub 40 de ani - S&D40.

”Planul European pentru Tineret lansat de Partidul Socialiștilor Europeni va revoluționa politicile europene pentru tineri. Se bazează pe elemente concrete precum: extinderea programului Erasmus la pre-universitar, crearea unor tichete culturale pentru tinerii din toată Europa sau integrarea tinerilor până la 30 de ani în Garanția Europeană pentru tineret. Sunt bucuros că planul a integrat inițiativa PES activists România, denumită #ȘansaLaCultură, pe care am lansat-o în urmă cu un an și prin care dorim creșterea accesului la cultură pentru tineri. Cultura contribuie la promovarea coeziunii sociale, precum și la creșterea solidarității și implicării tinerilor în rezolvarea problemelor sociale, elemente absolut necesare în orice democrație sănătoasă”, a subliniat europarlamentarul social democrat Victor Negrescu, Președinte al PES activists România.

Socialiștii europeni au lansat joi campania ‪#Act4Youth! (Acționează pentru Tineri) care promovează planul PES pentru tinerii din UE. Europarlamentarul Victor Negrescu a jucat un rol important în acest demers, proiectul său privind creșterea acesului tinerilor la cultură fiind integrat în Planul socialiștilor europeni.

Campania se va desfășura la nivelul tuturor statelor membre urmând în acest sens să fie organizate mai multe evenimente și activități menite să genereze o poziție comună la nivel european. "Partidul Social Democrat și, în special, structura partidului axată pe teme europene, PES activists România, vor susține această campanie în România. În toată Europa, Stânga este apropiată de tineri și ne dorim să facem lucruri concrete pentru aceștia. Îmi doresc să trecem peste retorica populistă pentru a face politici publice proactive, care rezolvă problemele tinerilor și îi sprijină în ambițiile lor" a explicat Victor Negrescu, cel mai tânăr europarlamentar român.

Planul European pentru Tineri se axează pe 4 teme cheie:

Mai multe locuri de muncă pentru tineri: socialiștii europeni cer o Garanție Europeană permanentă pentru tineri, cu un buget de 20 de miliarde Euro, extinsă pentru persoanele cu vârsta de până la 30 de ani.

Educație mai bună: PES solicită extinderea programului Erasmus, inclusiv pentru educația secundară și vocațională.

Acces mai mare la cultură: PES dorește să introducă un tichet european care să acopere cheltuielile tinerilor privind activitățile culturale.

Garantarea drepturilor copiilor: socialiștii europeni cer o Garanție Europeană pentru copii, cu un fond alocat special, care să asigure dreptul la sănătate, educație, îngrijire și hrană, se arată într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.