Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Plenul Camerei Deputaţilor a luat act de decizia Biroului permanent privind sancționarea parlamentarului AUR Dan Tănasă

dan tanasa

Plenul Camerei Deputaţilor a luat act, luni, de decizia Biroului permanent privind aplicarea unei sancţiuni disciplinare, avertisment scris, parlamentarului AUR Dan Tănasă, după ce acesta a adresat unor colegi cuvinte "care contravin demnităţii şi onoarei funcţiei", anunță AGERPRES.

După ce decizia Biroului permanent a fost anunţată în plen, liderul deputaţilor AUR, George Simion, a acuzat faptul că Dan Tănasă n-a fost chemat la dezbaterile din Comisia juridică, care a propus sancţiunea, neavând astfel posibilitatea să aducă argumente în favoarea sa.

"În felul ăsta probabil funcţionează actuala coaliţie guvernamentală. Până într-o zi", a spus Simion, în plenul Camerei Deputaţilor.

Senatorul USR Mihai-Alexandru Badea a precizat că Dan Tănasă a fost invitat să participe la şedinţa Comisiei juridice, cu o zi înaintea desfăşurării acesteia. "A primit şi link-ul pentru a se conecta prin Zoom. Nu s-a conectat, asta este situaţia, e ca la instanţă - nu participi, se judecă fără tine cauza", a explicat deputatul USR.

George Simion a replicat că Dan Tănasă se afla, de fapt, în carantină.

"Domnul deputat Dan Tănasă era în carantină, domnule preşedinte (de şedinţă - n.r.) şi dumneavoastră trebuia să ştiţi asta", a afirmat Simion.

"Da, dar putea să transmită şi dânsul, dacă era în carantină, că nu poate veni", a completat preşedintele de şedinţă, deputatul PNL Laurenţiu Leoreanu.

Biroul permanent al Camerei Deputaţilor a aprobat, în şedinţa din 7 aprilie, sancţionarea lui Dan Tănasă cu avertisment scris, după ce deputaţii USR PLUS Ionuţ Moşteanu şi Silviu Dehelean au depus o sesizare împotriva acestuia pentru "comportament grobian şi limbaj vulgar". Comisia juridică a decis că este încadrat în categoria abateri disciplinare comportamentul lui Tănasă şi a propus aplicarea sancţiunii de avertisment scris.

Mai mulţi parlamentari AUR l-au admonestat, pe holurile Palatului Parlamentului, pe ministrul Justiţiei, Stelian Ion, în timp ce susţinea o conferinţă de presă alături de liderul USR, Dan Barna. Deputatul AUR Dan Tanasă i-a reproşat ministrului, pe un ton foarte ridicat, o serie de aspecte legate de desfiinţarea Secţiei de investigare a infracţiunilor din Justiţie. El a adresat, totodată, o serie de jigniri mai multor deputaţi USR, printre care Ionuţ Moşteanu, Bogdan Rodeanu, Silviu Dehelean.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.