Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ploile abundente din statul indian Kerala au provocat moartea a 22 de persoane, în timp ce mii de oameni au rămas izolaţi

AP
inundatii India

Ploile care au căzut continuu în statul indian Kerala (sud) au provocat moartea a 22 de persoane, în timp ce mii de oameni au rămas izolaţi, au informat joi autorităţile potrivit DPA, scrie Agerpres.

''Cel puţin 22 de decese au fost înregistrate în ultimele 24 de ore în districtele Idukki, Malappuram, Kozhikode şi Wayanad'', a precizat Shibu Rautel, din cadrul autorităţii care se ocupă cu managementul dezastrelor. Cele mai multe dintre decese au fost cauzate de alunecările de teren şi de înec. 

Echipe din partea National Disaster Response Force (NDRF) şi armatei indiene au colaborat cu administraţia locală în cadrul operaţiunilor de salvare. 

Peste 5.000 de persoane au fost salvate din satele situate în regiuni joase şi cazate în taberele special amenajate de-a lungul statului. 

Apa din 22 de baraje a trebuit evacuată din cauza creşterii nivelului, lucru care a provocat inundaţii pe cursul inferior al râurilor, potrivit oficialilor. Printre acestea se află şi barajul Cheruthoni de pe râul Periyar, ale cărui vane nu mai fuseseră deschise din 1992.

Citește și: Mii de afgani plecați la muncă în Iran revin acasă, după ce criza economică și prăbușirea monedei iraniene le-au înghițit economiile

Guvernatorul statului Kerala, Pinarayi Vijayan, a prezentat situaţia ca fiind ''foarte severă'' în cadrul unei conferinţe de presă care a avut loc în capitala statului, Thiruvananthapuram. ''Am cerut ajutor din partea armatei, marinei, pazei de coastă şi NDRF'', a spus Vijayan. 

Cursa de ambarcaţiuni Nehru Trophy, un eveniment anual desfăşurat în Alappuzha care atrage un public numeros inclusiv turişti, programată sâmbătă, a for amânată. 

Şcolile din mai multe regiuni au rămas închise, trenurile au avut întârzieri, iar aeroportul din oraşul Kozhikode a fost închis temporar. 

Sezonul musonic în India, care ţine din iunie până în septembrie, deseori aduce ploi abundente benefice pentru agricultură, dar care pot provoca distrugeri importante.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.