Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL cere audieri în cazul mall-ului de lângă Palatul Știrbei

palatul stirbey

Construirea unui centru comercial în grădina Palatului Știrbei este un proiect care pune în pericol patrimoniul cultural al Capitalei susține deputatul PNL Dan Cristian Popescu, care propune, astfel, audierea reprezentanților instituțiilor care au emis avize pozitive începerii centrului comercial.

În nicio capitală europeană, o asemenea clădire de patrimoniu nu ar fi sufocată construind alături un mall. Fiecare lucru și fiecare proiect își are locul său potrivit. Consider că trebuie sa apărăm împreună identitatea culturală și istoria  Bucureștiului și de aceea propun Comisiei de Cultură a Camerei Deputaților audierea tuturor celor implicați și interesați de această situație”, arată liberalul, într-un comunicat de presă.

În opinia acestuia, ”este necesar să auzim explicațiile Primăriei Capitalei – Arhitectul Șef al Capitalei, Comisiei de Urbanism, Agenției pentru protecția  Mediului și Ministerului Culturii referitoare la motivele pentru care au emis avize pozitive începerii centrului comercial. Vom invita la aceste discuții si reprezentanții societății civile, cei care au atras atenția încă de la început asupra efectelor negative ale proiectului. Într-o Capitală pe care o dorim europeană, trebuie să păstrăm echilibrul între amprenta culturală și istorică a orașului și nevoile de dezvoltare”.

Proiectul mall-ului din spatele Palatului Știrbei a fost contestat în numeroase ocazii de către diverse organizații neguvernamentale din România, care au semnalat aspectele negative ale acestuia și impactul nociv asupra orașului: construcția în zone protejate cu derogare de la indicatorii urbanistici regulamentari, agresiune asupra unui monument istoric, dispariția spațiului verde, intensificarea traficului de mașini și a poluării în zonă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.