Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL comentează propunerea ALDE: 'E de Ev Mediu! Jignitoare la adresa românilor'

Inquam Photos / Octav Ganea
tariceanu Inquam Photos / Octav Ganea

Vicepreşedintele PNL Bucureşti, Ovidiu Raeţchi, a criticat în termeni duri propunerea ALDE de creare a unor privilegii pentru demnitarii de rangul I sau II, spunând că aceasta este medievală şi ofensatoare. Replica PNL vine după ce președintele ALDE Timiș, Marian Cucșa, a sărit în apărarea lui Călin Popescu Tăriceanu. Șeful Senatului a fost surprins ”sărind” coada la Serviciul de Permise Auto, deși înaintea lui se aflau circa 1.000 de persoane. În opinia liderului ALDE Timiș, Parlamentul ar trebui să dea o lege care să permită demnitarilor să nu stea la cozi pentru că „au alte atribuții mai importante”.

Detalii aici: Un lider ALDE vrea ca demnitarii să aibă tratament preferențial după episodul Tăriceanu la permise

“Propunerea ALDE de introducere a unor privilegii pentru “demnitari de rangul I şi II” vine din logica Evului Mediu şi este jignitoare la adresa tuturor românilor. “Mi se pare normal să existe o lege prin care să se permită accesul demnitarilor de rangul I sau al II-lea ca pe perioada cât sunt preşedinte sau şef al Senatului să poată să meargă să îşi ridice permisul pentru a nu împiedica alte activităţi pe care le au din punct de vedere administrativ", a spus liderul ALDE Timiş, Marian Cucşa, cu gândul la şeful său pe linie de partid, Călin Popescu Tăriceanu.

Citeşte şi: BOMBĂ la PRO TV: Vedete concediate după ce două emisiuni au fost scoase din grilă

Raeţchi a punctat şi că propunerea liderului ALDE Timiş este de neînţeles pentru un partid care se intitulează democrat şi liberal. "Este exclus ca Partidul Naţional Liberal - ca orice partid constituţional, în fapt - să accepte propuneri de tipul celei lansate azi în dezbatere de liderul ALDE Marin Cucşa, vizând introducerea unor privilegii de prioritate pentru "demnitari de rangul I si II". Singurele înlesniri acceptabile pentru un demnitar - într-o democraţie - sunt cele care ţin de securitatea acestuia; coloana oficială, de pildă, reprezintă o măsură care să micşoreze riscul unui atentat, nu o facilitate de tip Gabriel Oprea. Iar aceste măsuri de siguranţă sunt acordate restrictiv, în condiţii speciale. Altfel, nu există nicio raţiune constituţională pentru care "un cetăţean oarecare" să ofere prioritate "unui demnitar de rang I sau II". Este uluitor ca un reprezentat al unui partid pretins liberal-democrat poate să vorbească, în anul 2016, despre privilegii şi despre rang.", a tunat Raeţchi într-un comunicat de presă.

Citeşte şi: A şocat o lume întreagă: O celebră prezentatoare a izbucnit în lacrimi, în direct / VIDEO

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.