Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL declară RĂZBOI - Partidul va sesiza Avocatul Poporului și invocă o decizie a CCR

Inquam Photos / Octav Ganea
victor ciorbea Inquam Photos

Preşedintele PNL Mureş, senatorul Cristian Chirteş, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că formaţiunea sa va sesiza Avocatul Poporului în cazul ordonanţei de urgenţă care cuprinde ordinul de înfiinţare a Liceului Teologic Romano-Catolic 'II. Rakoczi Ferenc' din Târgu Mureş, scrie Agerpres.

"Joia trecută, în tăcere şi la umbra represaliilor împotriva diasporei - fiindcă ne dăm seama că tot ce s-a întâmplat în Piaţa Victoriei a fost premeditat -, Dragnea a făcut cadoul promis lui Viktor Mihaly Orban, cadoul promis acum câtva timp. Ministrul Educaţiei Naţionale a emis un ordin prin care este acordată autorizaţie de funcţionare provizorie Liceului Teologic Romano-Catolic din Târgu Mureş, cu predare exclusivă în limba maghiară. Iată un subiect care a fost închis de decizia Curţii Constituţionale, care a declarat neconstituţională legea de înfiinţare a acestui liceu, ba mai mult, peste hotărârea Tribunalului Mureş (menţinută de Curtea de Apel Târgu Mureş, n.r.), care a anulat decizia de înfiinţare a acestui liceu (...). PNL va sesiza Avocatul Poporului, fiind vorba de o OUG. Sunt două modalităţi de a verifica legalitatea acestui ordin, fie contenciosul administrativ, fie Avocatul Poporului. Noi cu siguranţă vom merge pe sesizarea Avocatului Poporului", a declarat Cristian Chirteş.

Citește și: Jandarmeria Capitalei, recomandări de ULTIMĂ ORĂ înainte de meciul FCSB - Hajduk Split - Ce NU au voie să facă suporterii

Senatorul crede că instituţia Avocatul Poporului va ţine cont de decizia CCR şi a instanţelor de judecată.

El a arătat că UDMR, în linişte, "a reuşit să impună actualului Guvern PSD, prin intermediul lui Dragnea", crearea de tensiuni la nivelul judeţului Mureş şi că de aceea va fi foarte atent la modul în care vor acţiona instituţiile abilitate în problematica liceului respectiv.

"De aceea va trebui să analizăm foarte clar modalitatea prin care Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş şi Consiliul Local Târgu Mureş vor trata acest ordin. Suntem curioşi cum peste o hotărâre a CCR şi peste o decizie a Tribunalului Mureş s-a emis acest ordin", a afirmat Cristian Chirteş.

Acesta a făcut referire la ordinul ministrului Educaţiei Naţionale, Valentin Popa, din 9 august, referitor la autorizaţia de funcţionare provizorie pentru unitatea de învăţământ preuniversitar de stat Liceul Teologic Romano-Catolic "II. Rakoczi Ferenc" din municipiul Târgu Mureş.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.