Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL explică ce căutau la guvern primarii duși de Cîțu cu autocarul, în plină LUPTĂ pentru șefia PNL

PNL siglă

O delegaţie formată din 33 primari şi trei viceprimari ai PNL Neamţ, condusă de prefectul George Lazăr şi senatorul Eugen Ţapu-Nazare, s-a întâlnit la Guvern cu premierul Florin Cîţu.

Potrivit unui comunicat al PNL Neamţ transmis, joi, AGERPRES, la întâlnire au participat directorul Companiei Naţionale de Investiţii şi alţi oficiali guvernamentali, având în vedere că au fost prezentate principalele proiecte de investiţii în comunităţile locale, fiind identificate soluţii de finanţare.

Citește și: VIDEO - Florin Cîțu spune că nu își cumpără voturi la Congresul PNL cu bani de la buget: 'Mai multa democratie ca în acest Guvern nu a existat'

Mai multe contracte cu finanţare guvernamentală au fost semnate în cadrul întâlnirii, potrivit PNL Neamţ.

"În condiţiile în care politica PNL este aceea de a nu majora taxele şi impozitele, una dintre pârghiile importante de dezvoltare a comunităţilor locale, pe lângă cele europene, o reprezintă fondurile guvernamentale. Când vorbim de comunităţile locale, nu ne referim doar la cele conduse de primarii PNL, pentru că populaţia nu trebuie împărţită după calitatea de membru de partid a primarilor. Din acest punct de vedere, premierul Florin Cîţu este un partener de dialog, iar uşa Guvernului, a Companiei Naţionale de Investiţii, este deschisă tuturor celor care doresc dezvoltarea judeţului Neamţ, care scriu şi depun proiecte", a declarat, conform comunicatului de presă, preşedintele PNL Neamţ, prefectul George Lazăr.

"A fost o întâlnire utilă, mai ales că ne aflăm la jumătatea anului şi urmează o rectificare bugetară, iar primarii au avut ocazia să-şi prezinte strategiile de dezvoltare, mare parte dintre ele implementate cu fonduri guvernamentale. Am început această serie de întâlniri în urmă cu mai multe luni, iar astăzi, o parte dintre contractele de finanţare au fost şi semnate, pentru că cei mai mulţi primari au depus proiecte pentru construcţia de şcoli şi dispensare, de reţele de apă şi canalizare, de terenuri de sport, de infrastructură rutieră şi pietonală", a precizat prim-vicepreşedintele PNL Neamţ, senatorul Eugen Ţapu-Nazare.

Prezent la întâlnirea cu premierul României, primarul municipiului Piatra Neamţ, Andrei Carabelea, a reiterat nevoia de sprijin guvernamental şi a apreciat deschiderea actualului Guvern pentru dezvoltarea comunităţilor locale.

"Întâi de toate suntem primari, oamenii ne-au creditat cu încrederea lor, iar singura politică pe care o facem este politica dezvoltării. Premierul Florin Cîţu este un partener deschis, atent la nevoile oraşului nostru, şi îmi doresc în continuare să păstrăm acelaşi dialog, să identificăm nevoi şi soluţii", a subliniat prim-vicepreşedintele PNL Neamţ, primarul Andrei Carabelea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.