Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL îl pârăște pe Ponta Avocatului Poporului acuzându-l de delir instituțional

sigla noua pnl

Guvernul Ponta IV  a adoptat ieri în ședința de guvern o Ordonanță de urgență prin care a scandalizat lumea politică. OUG modifică Legea Educației în sensul în care i se va permite premierului Ponta să renunte la titlul de doctor.

Citește și: Ministru confirmă Ordonanta cu 'dedicație' pentru Victor Ponta

Reacțiile în lumea politică nu s-au lăsat așteptate. Astfel, fostul Avocat al Poporului, Gheorghe Iancu, a declarat că această ordonanță este neconstituțională, în timp ce europarlamentarul Monica Macovei a declarat că Victor Ponta a luat această măsură pentru a nu fi nevoit să răspundă penal pentru plagiatul din lucrarea de doctorat.

Citește și: Monica Macovei a găsit explicația: de ce și-a dat Ponta OUG pentru a scăpa de doctorat

Situație explozivă pentru Victor Ponta: "Este neconstituțional"

PNL a recaționat, astăzi, prin intermediul deputatei Raluca Turcan, care a precizat că partidul său va solicita Avocatului Poporului să întoarcă din drum această ordonanță. În opinia sa, Guvernul Ponta lovește statul de drept adoptând o astfel de OUG cu dedicație.

"PNL va solicita Avocatului Poporului, Victor Ciorbea, sa întoarcă din drum această ordonanță. Este singura instituție care, în acest moment, poate opri acest delir instituțional al Guvernului PSD. Noul ministru al Educatiei, Sorin Cîmpeanu, și-a început mandatul la fel cum au făcut Ecaterina Andronescu și Remus Pricopie: prin Ordonanțe de Urgență cu dedicație, date pe final de an sau în vacanțe, pentru a-l servi pe premierul Ponta sau clientela PSD", a precizat, într-un comunicat de presă, deputatul PNL.

De asemenea, Turcan susține ca avem de-a face cu o guvernare ”în interes personal și care lovește statul de drept prin încălcarea Constituției”.

Victor Ponta a contrasemnat legi care reglementează direct pentru el, ceea ce este neconstituțional și antidemocratic", a mai declarat aceasta.

Citește și: Ponta modifică Legea Educației pentru a putea renunța la doctorat/ UPDATE

Victor Ponta a renunţat la titlul de doctor

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.