Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL: Ponta manipulează datele economice

ponta finante

Liberalii susţin că premierul Victor Ponta desfăşoară, în ultima perioadă, 'o intensă campanie de manipulare a datelor economice, pe care le prezintă triumfalist în scopul meschin de a-şi aroga, nefondat, merite'.

'Una dintre ultimele laude ale lui Ponta se referă la investiţiile străine directe, care au crescut în primele şase luni cu aproape 40%. Aşa este, investiţiile străine directe au crescut, însă Victor Ponta omite să spună că în 2014 acestea s-au aflat la unul dintre cele mai mici niveluri din ultimii 10 ani (de exemplu, maximul a fost în 2008 - 9,8 mld. lei, iar în 2014 România a avut un nivel mai degrabă simbolic de 2,4 mld. lei). Aşadar, Ponta a comparat o contraperformanţă mai mică cu o contraperformanţă mai mare şi i-a dat cu plus', se arată într-un comunicat de presa PNL.

Sursa citată susţine că 'Ponta uită să spună că investiţiile străine directe au crescut pe seama creditelor acordate de nerezidenţi, care s-au majorat de la o valoare negativă de 161 milioane lei la 713 milioane lei'.

'Dacă premierul ar înţelege ceva din raportările BNR, şi-ar da seama că semnalul investiţiilor străine directe este unul negativ întrucât investiţiile în capitalul social al societăţilor comerciale s-a diminuat cu 35% (de la 1.312 milioane lei la 853 milioane lei), iar acum avem o contraperformanţă mai mare decât contraperformanţa de anul trecut. Orice om de bun-simţ înţelege că atunci când finanţarea este acordată cu preponderenţă sub formă de împrumut (care poate fi retras mult mai rapid în caz de probleme sistemice) şi nu sub formă de aport la capitalul social este un semnal de neîncredere în economie', se mai arată în comunicatul PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.