Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL propune înfiintarea unui Consiliu public-privat de supraveghere în domeniul resurselor naturale

sigla pnl

Prim-vicepresedintele PNL Andreea Paul anunta depunerea unui proiect de lege, în urmatoarea sesiune parlamentara, prin care propune înfiintarea unui Consiliu public-privat de supraveghere în domeniul resurselor naturale pentru cresterea transparentei managementului public al resurselor naturale.

'Propun înfiintarea unui Consiliu public-privat de supraveghere în domeniul resurselor naturale. Acest nou mecanism de monitorizare a legislatiei, birocratiei si a managementului resurselor naturale are menirea de a asigura mai multa transparenta si eficienta economica sporita în valorificarea resurselor naturale în avantajul românilor. Doar prin cresterea transparentei managementului public al resurselor naturale putem garanta reducerea gradului de coruptie si a practicilor neloiale în domeniu. Putem obtine acest lucru doar printr-un parteneriat consolidat între administratia publica, actorii privati si cetateni', a declarat deputatul Andreea Paul, potrivit unui comunicat citat de  AGERPRES.

Prim-vicepresedintele PNL a precizat ca 'România este prinsa în blestemul resurselor naturale'.

'Paradoxal, suntem bogat înzestrati cu resurse, dar avem un nivel de bunastare a cetatenilor redus, pentru ca suntem pe ultimul loc în UE în ceea ce priveste eficienta economica a utilizarii resurselor naturale. Concret, productivitatea resurselor pe kilogram de materie prima consumata în România este de doar 0,63, de peste trei ori mai mica decât media europeana de 2 euro/ kg, conform ultimelor date oficiale ale Eurostat (obtinute prin raportul dintre PIB-ul/ locuitor la paritatea puterii de cumparare si cantitatea de materie prima consumata)', explica Andreea Paul.

Ea arata ca în acest domeniu performeaza tari precum Olanda, Luxemburg, Marea Britanie, Spania si Italia, aflate pe primele locuri în UE.

'România obtine venituri din resurse naturale de 2% din PIB. Spre deosebire de România, Norvegia, de pilda, obtine venituri de aproape 11% din PIB, conform raportului Bancii Mondiale', conchide prim-vicepresedintele PNL.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.