Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL propune înființarea unui Grup de Acțiune de Lobby Internațional

România este o economie mică. Cu o pondere a populaţiei de 0,27% în totalul populaţiei globale abia reuşim să contribuim cu 0,25% la PIB global.

Ungaria este şi ea o economie mică, mai mică decât a noastră în ansamblu, dar mai mare raportată la populaţie. Cu o pondere a populaţiei de 0,13% în totalul populaţiei globale a reuşit să contribuie cu 0,17% la PIB global.

Ce fac ei mai bine decât noi?

Ungaria a reuşit să-şi motorizeze economia astfel încât exporturile să depăşească importurile cu 4,9 miliarde euro în primele 7 luni ale acestui an. Aşadar, exporturile contribuie la PIB-ul unguresc şi la creşterea nivelului de trai al vecinilor noştri.

România, din contră, exportă mai puţin cu 3,9 miliarde de euro decât importă în primele 7 luni ale anului 2015. Ne grăbim să consumăm din import şi neglijăm potenţialul producţiei şi al capitalului românesc. Mai grav, suportul statului român pentru promovarea exporturilor româneşti este la genunchiul broaştei.

Ce propune PNL?

Guvernul este cel care trebuie să ceară un audit corect al consilierilor economici din afara ţării şi poate lua măsuri ferme pentru promovarea mult mai ambiţioasă a intereselor economice ale României. Premierul Ponta şi PSD au ratat şi acest obiectiv.

PNL o va face. PNL a promis în programul de guvernare că va crea un Grup de Acţiune de Lobby Internaţional pentru promovarea intereselor României, un task force informal, coordonat direct de către Cabinetul Premierului PNL. Vom avea grijă să cartografiem specialiştii români din ţară şi din străinătate care iubesc România, care ocupă poziţii cheie în organismele internaţionale, în comunităţile profesionale internaţionale, lideri români din multinaţionale. În Programul de Guvernare al PNL această propunere de acțiune imediată la guvernare este prioritară pentru promovarea intereselor economice ale țării noastre.

 

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.