Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL s-a compromis în Sectorul 1. Ce urmează?

După ce l-au scos pe uşa din spate a Primăriei pe fostul edil Andrei Chiliman, clanurile abonate la banii publici din Sectorul 1 sunt acum din ce în ce mai derutate. Nu și-au găsit încă marioneta potrivită pentru a ține sub control un buget uriaș de peste 300 de milioane de euro.

Aceste grupuri de interese au o singură miză: finanţele Sectorului 1. Pentru ei nu există obiectiv politic, nu există culoare politică în administraţia Sectorului 1, există doar interese economice. Este suficient să-i observi pe candidaţii PNL și PSD ca să-ţi dai seama cine decide, de fapt, soarta Sectorului 1.

În Consiliul local al Sectorului 1, din 2012 până în prezent, PSD şi PNL a votat la fel. Nu a existat putere şi opoziție, au fost cu toții implicați cot la cot în aranjamente. Atât. Dovadă stă faptul că din cei 27 de consilieri PNL şi PSD, 25 sunt anchetați pentru posibile fapte de corupție.

Ba mai mult. Sectorul 1 - un sector cu cetățeni care votează în mod tradiţional dreapta, este condus în clipa de faţă de PSD. După suspendarea Primarului Chiliman, consilierii liberali, deşi aveau majoritate, au cedat, la ordinul celor care conduc din exterior Primăria, funcţia de primar interimar celor din PSD.

Deşi social-democraţii au doar 9 consilieri locali, aceştia au prelaut conducerea Primăriei la propunerea PNL. Nu e nevoie de prea multă experiență politică pentru a observa o evidenţă: stânga s-a înțeles cu „dreapta” PNL-istă pentru a prelua conducerea Sectorului 1.

Astăzi, PNL-ul măcinat de propriile neputințe, a lansat în cursă un candidat slab, un om fără niciun rezultat politic și fără nicio reușită pe plan profesional. A făcut asta tocmai pentru a garanta PSD-ului că înţelegerea convenită după plecarea fostului primar va rămâne în vigoare și după 5 iunie. PNL s-a compromis la Sectorul 1, prin candidatul Nazare. Un om care a pierdut alegerile pentru funcţia de deputat la Brăila nu are cum să convingă electoratul exigent de dreapta din Sectorul 1 să-l voteze.

În plus, PNL-ul dă dovadă de ipocrizie atunci când spune că Nazare este continuatorul fostului primar Chiliman. Cetăţenii nu pot înghiți o asemenea gogomănie. Nazare este doar exponentul grupurilor de interese care l-au scos din politică pe fostul primar în cel mai urât mod posibil.

Dacă ne dorim ca stânga să nu mai conducă Primaria Sectorului 1, iar PNL-ul să nu mai facă blaturi atât de evidente, nu ne rămâne decât o singură soluție. Să-i convingem pe oameni să voteze corect un candidat care nu este și nu a fost niciodată la butoanele PSD.

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.