Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL Sector 1: Clotilde Armand 'asfaltează' străzi doar pe Facebook

Radu Pop
Agerpres
Clotilde Armand

PNL Sector 1 o acuză pe Clotilde Armand, primarul de sector, de ipocrizie, spunând că se laudă cu asfaltarea unor străzi pentru care nu a prins bani în bugetul local și pentru care consilierii PNL au fost nevoiți să introducă amendamente pentru a asigura finanțarea lucrărilor.

Inițial, proiectul de buget local propus de primarul Armand cuprindea doar suma de 22.000 de lei, sumă pe care a fost obligată să o aloce pentru că a fost trecută ca amendament la bugetul de stat de deputatul George Tuță, președintele PNL Sector 1 și candidatul PNL la Primăria Sectorului 1. Ulterior, propunerea de buget a fost amendată de consilierii locali PNL până la alocarea sumei de 40 de milioane de lei cu destinație specifică: asfaltarea străzilor de pământ din sector.

Poze și mocirlă

„Mă bucur că doamnei primar îi vin idei văzând pozele puse de noi pe rețelele sociale cu străzi de pământ din sectorul pe care îl conduce de 4 ani. Sunt sigur că nu vede realitatea din teren decât din acțiunile noastre pentru că altfel nu prea iese din birou. Asta nu înseamnă însă că nu vedem toți că minte și că singurii care au depus eforturi pentru a scoate Sectorul din mocirlă suntem noi. Am lucrat excelent cu echipa de consilieri locali: mai întâi ca deputat, introducând în bugetul de stat un amendament dedicat străzilor de pământ din S1, apoi ca președinte al filialei, coordonând acțiunea prin care echipa PNL a trecut în bugetul local bani suficienți pentru a realiza lucrările necesare. Și continuăm să facem tot ce nu face ea, deși își însușește munca noastră pe Facebook. Fiindcă rezultatele noastre se văd unde trebuie: în viețile oamenilor", a explicat George Tuță, candidatul PNL la Primăria Sectorului 1.

Amendamente

Amendamentele făcute de consilierii PNL la bugetul local propus de Clotilde Armand cumulează 197 milioane de lei, reprezentând obiective de investiții pentru comunitate. Ele sunt împărțite astfel:

● pentru școli - 133 milioane

● pentru asfaltarea străzilor de pământ - 40,5 milioane

● pentru achiziție/expropriere imobile de patrimoniu, monumente istorice în vederea

reabilitării și implementării unor proiecte de regenerare urbană - 11,4 milioane

● pentru finanțarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului - 10 milioane

● pentru PUZ Sector 1 - 6 milioane

● pentru modernizarea de piețe - 1,5 milioane

● pentru proiecte pentru asociațiile de proprietari (rampe persoane cu dizabilități, reabilitarea spațiilor de adăpostire colectivă) - 1,2 milioane

● pentru activități sportive de masă - 1,2 milioane

● pentru realizarea unui SF în vederea implementării unui program local de reabilitare termică a imobilelor rezidențiale unifamiliale - 1 milion

● pentru realizarea registrului spațiilor verzi - 500 mii

● pentru expertiză bloc din Bd. Bucureștii Noi nr. 19 - 250 mii lei

● pentru realizarea SF instalare parc fotovoltaic în zona Chitila Triaj – 250 mii lei

În perioada în care proiectul a fost în transparență, echipa de consilieri PNL a depus 132 de solicitări de includere a unor propuneri în buget, propuneri rezultate în urma consultării cu cetățenii Sectorului 1.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.