Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL şi PSD confundă alegerile cu un bal mascat, candidează sub umbrela alianţelor, afirmă șeful PMP Bistrița-Năsăud

Facebook
PMP

Preşedintele PMP Bistriţa-Năsăud, deputatul Ionuţ Simionca, a declarat luni, în cadrul unei conferinţe de presă, că PNL şi PSD "confundă alegerile cu un bal mascat" şi "se deghizează" candidând sub umbrela unor alianţe, el acuzând cele două partide că fac un "blat" pentru a rămâne la conducerea judeţului şi a municipiului reşedinţă, potrivit Agerpres.

"Astăzi mi-am propus să vorbesc despre cel mai mare blat din istoria municipiului Bistriţa şi a judeţului Bistriţa-Năsăud, între PNL şi PSD. Atât PNL, cât şi PSD şi-au anunţat intenţia de a candida la alegerile din 27 septembrie sub umbrela unor alianţe. Cele două partide confundă alegerile electorale cu un bal mascat. Mai precis, PNL şi PSD se deghizează pentru a nu fi recunoscuţi şi sancţionaţi de bistriţeni la vot. La Bistriţa-Năsăud, PNL şi PSD au strategii similare, s-au înţeles să conducă oraşul şi judeţul mână în mână, la fel cum au făcut-o în ultimii 30 de ani", a spus Simionca.

Despre alianţa de stânga, denumită "Alianţa pentru Bistriţa-Năsăud", formată iniţial din PSD, ALDE şi Pro România şi căreia i s-a alăturat recent UDMR, liderul judeţean al PMP a afirmat că este formată din "partide care au făcut front comun în Parlament şi au luptat împotriva justiţiei, care au eliberat infractori, partide care au votat pensiile speciale şi împotriva alegerii primarilor în două tururi, împotriva democraţiei" şi s-a arătat surprins de "capturarea UDMR".

Cât despre alianţa de dreapta, formată din PNL, USR şi PLUS, Ionuţ Simionca s-a referit în principal la USR, spunând că acest partid "s-a predat PNL la Bistriţa".

Citește și: Șefii Grupului Naval Sulina, cei datori să supravegheze ce intră din Marea Neagră, SCAPĂ 'basma curată' în dosarul drogurilor pierdute în larg

Întrebat de ce nu mai susţine ideea unei alianţe de dreapta la Bistriţa, preşedintele PMP Bistriţa-Năsăud a spus că s-ar fi alăturat, dacă ar fi existat un sondaj de opinie făcut "corect", care să indice candidatul cel mai bine plasat în opţiunile electoratului.

"Am cerut o alianţă făcută corect, printr-un sondaj de opinie al cărui învingător să fie candidatul unic al dreptei, nu o alianţă făcută pe sub masă, o înţelegere între lideri politici fără a lua în considerare dorinţa bistriţenilor, o alianţă făcută doar pentru a văduvi electoratul bistriţean de un om care poate să conducă oraşul. (...) PMP ar fi intrat în alianţă, dacă se făcea un sondaj corect, cu toţi competitorii de pe eşichierul drept al politicii bistriţene, şi candidatul care ieşea cel mai bine cotat în sondaje să fi fost candidatul alianţei de dreapta. Fiecare partid şi-a făcut sondaje şi fiecare partid şi-a scos candidatul propriu pe primul loc, de aceea era nevoie de un sondaj corect, făcut între toate partidele politice", a explicat Simionca.

Deputatul PMP Ionuţ Simionca va candida pentru funcţia de primar al municipiului Bistriţa, funcţie deţinută în prezent de social-democratul Ovidiu Creţu, aflat la finalul celui de-al treilea mandat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.