Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

PNL Timiș reacționează dur după atacul lui Nicolae Robu: 'A ales să absenteze la urne, dar este prezent la pornirea unui scandal pe teme false'

Facebook
pnl

PNL Timiş se delimitează de ieşirile publice ale fostului lider al organizaţiei, Nicolae Robu, şi de "interpretarea eronată" privind rezultatele obţinute de partid în alegerile parlamentare de duminică, atât la nivel de judeţ, cât şi în municipiul reşedinţă.

Într-un comunicat de presă remis marţi AGERPRES, reprezentanţii PNL Timiş menţionează faptul că luni a avut loc întâlnirea Colegiului Director Judeţean al PNL, în cadrul căreia a fost realizată o analiză "corectă" a voturilor obţinute, de către structurile abilitate ale organizaţiei, cu participarea conducerii filialei şi a viitorilor parlamentari liberali.

"În urma analizei efectuate s-a ajuns la concluzia că, pe judeţ, exceptând Timişoara care a fost pierdută la alegerile locale de către Nicolae Robu, opţiunea politică a electoratului a fost pentru PNL, care a câştigat un procent de 27% în faţa USR, care a obţinut doar 19%. Aceste procente de la parlamentare reconfirmă victoria de acum două luni, de la alegerile locale, atunci când Alin Nica (preşedinte interimar al PNL Timiş - n.r.) şi lista de consilieri judeţeni PNL au obţinut locul întâi în preferinţele alegătorilor. Comparativ cu alegerile parlamentare precedente, din 2016, PNL a înregistrat o pierdere de doar 0,79%, în condiţiile unei participări mai scăzute şi fără să aibă primar în funcţie la municipiul Timişoara. Organizaţiile şi primarii PNL din judeţ s-au mobilizat şi au recuperat procentele pierdute la Timişoara din cauza imaginii dezastruoase a tandemului Nicolae Robu - Alin Popoviciu", se arată în comunicatul PNL Timiş.

ULTIMA ORĂ - Klaus Iohannis, discuții cu Dan Barna - va urma o întâlnire (surse)


Aceeaşi sursă mai menţionează faptul că percepţia negativă creată în jurul conduitei lui Nicolae Robu a fost agravată de plecarea a 10 primari PNL către PSD în timpul mandatului acestuia, "deoarece nu mai suportau comunicarea deficitară şi managementul abuziv al fostului primar al Timişoarei".

"Semnalele privind haosul întreţinut de Nicolae Robu şi în Timişoara şi la conducerea organizaţiei judeţene au fost vizibile de mult şi confirmate în momentul în care acesta a rămas pe funcţia politică, deşi a fost contestat cu argumente legale, în urma organizării unui simulacru de alegeri. Votul, ca simbol şi ca parte a procesului de luare a deciziilor, se pare că înseamnă nimic pentru domnul Nicolae Robu, care duminica aceasta a ales să absenteze la urne, dar este prezent la pornirea unui scandal pe teme false", mai precizează liberalii.

Pe fondul plecării primarilor, al imaginii publice negative cauzate de Nicolae Robu şi al pierderii alegerilor europarlamentare, actualul preşedinte interimar al PNL Timiş, Alin Nica, a început un proces de reconstrucţie a filialei judeţene şi a organizaţiei PNL Timişoara, "primii paşi realizaţi în acest sens vizând excluderea lui Alin Popoviciu (...). În momentul de faţă, pentru PNL Timiş, Alin Popoviciu este un fost membru de partid a cărui excludere a fost votată aproape în unanimitate".

Concluzia analizei alegerilor parlamentare 2020, potrivit comunicatului, este aceea că "PNL are cel mai mare număr de mandate de parlamentar dintre partidele din Timiş, aşadar rezultatul este unul bun".

Fostul lider al PNL Timiş, Nicolae Robu, a cerut, luni, demisia lui Alin Nica, pe care l-a acuzat că "a făcut praf organizaţia, creând tensiuni interne fără precedent, aducând în birourile judeţean şi municipal oameni care n-au muncit niciodată pentru PNL, ci doar au profitat de PNL".

Potrivit rezultatelor provizorii ale Autorităţii Electorale Permanente privind alegerile parlamentare, în judeţul Timiş, la Senat, Alianţa USR PLUS a obţinut 29,9%, urmată de PNL (24,86%), PSD (19,5%), AUR (8,57%) şi PMP (5,62%). La Camera Deputaţilor, cele mai multe sufragii le-a obţinut tot Alianţa USR PLUS (29,18%), urmată de PNL (24,42%), PSD (19,44%), AUR (7,54%) şi PMP (5,7%).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.