Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiști de la IPJ Prahova, sancționați după ce Instanța Supremă a cerut verificări în dosarul Ghiță

captura tv
sebastian ghita

Mai mulți polițiști de la IPJ Prahova, care trebuiau să aducă un martor citat de instanța supremă cu mandat de aducere de către ICCJ, au fost sancționați de superiori, pentru că nu au executat dispoziția instanței supreme.

Sancțiunile vin după ce instanța supremă a constatat că polițiștii însăcrcinați cu aducerea expresă a martorului în dosarul fostului deputat Sebastian Ghiță, nu au executat operațiunile necesare pentru îndeplinirea solicitării.

Vicepreședintele instanței supreme, Iulian Dragomir, care este și președinte al completului de cinci judecători ce dezbate apelurile DNA față de achitările stabilite în dosarul Ghiță-Bădescu, a anunțat luni că IPJ Prahova a luat măsuri față de solicitarea instanței de judecată.

'Cei de la IPJ Prahova au fost sancționați disciplinar pentru neaducerea  martorilor din dispoziția instanței supreme', a spus magistratul.

Citește și: BREAKING Gheorghe Dincă, dus la Poliția Capitalei - Anctetatorii au reluat audierile criminalului din Caracal

Judecătorul Iulian Dragomir, președinte al completului de cinci magistrați care judecă apelul DNA din dosarul privind sponsorizarea ilegală a echipei lui Sebastian Ghiţă, Asesoft Ploieşti, a cerut în 3 iunie, ministrului de Interne şi şefului Poliţiei verificări la IPJ Ploieşti pe motiv că nu ar fi fost executat corespunzător un mandat de aducere a unui martor relevant din dosar.

Instanţa supremă a reluat atunci dezbaterile în dosarul în care DNA îl acuză pe Iulian Bădescu, fost primar al Ploieştiului, de fapte de corupţie pe fondul sponsorizării din banii Municipalităţii a echipei Asesoft.

La acel termen preşedintele completului de cinci judecători, magistratul Iulian Dragomir, s-a arătat nemulţumit de faptul că de mai multe termene instanţa nu reuşeşte să îl audieze pe martorul Iulian Tănase, un apropiat al lui Iulian Bădescu, deşi a fost citat cu mandat de aducere.

Judecătorul a arătat că IPJ Prahova nu a executat mandatul de aducere deşi acesta a fost emis corespunzător de către instanţa supremă şi că între timp martorul ar fi plecat din ţară.

În acest context, judecătorul a stabilit atunci emiterea unei adrese către Ministerul Afacerilor Interne, în atenţia ministrului Carmen Dan, dar şi al şefului Poliţiei, Ioan Buda, pentru demararea unei verificări urgente privind situaţia de la IPJ Prahova care a făcut ca martorul să nu fie prezentat în faţa Instanţei supreme pentru audiere, aşa cum s-a cerut prin citaţia emisă de judecători.

"La cinci zile după ce semnează citaţia, îşi ia bilet de avion şi pleacă în concediu", a spus magistratul, întrebându-se retoric cum a fost posibil ca IPJ Prahova să nu execute solicitarea instanţei.

Judecătorul a arătat că mandatul de aducere pentru termenul din 9 septembrie faţă de acest martor va fi trimis pentru executare Jandarmeriei, mai precis în atenţia şefului Jandarmeriei Bucureşti, Ionuţ Sindile.

"La termenul din 9 septembrie să fie adus cu însoţitor. De data asta, mandatul va fi executat de jandarmi, prin Brigada Specială a Jandarmeriei Bucureşti. Facem adresa în atenţia inspectorului general Cătălin Sindile. Facem adrese şi la ministrul de Interne, Carmen Dan, şi în atenţia inspectorului general al Poliţiei Române, chestorul Ioan Buda, pentru declanşarea unei cercetări administrative la Poliţia Prahova privind neîndeplinirea mandatului din februarie şi până în mai. Cercetarea va fi făcută după caz de Corpul de control al MAI sau al IGPR, iar în adresă vom indica faptul că Poliţia nu a adus martorul", a spus judecătorul Dragomir.

La acel termen au fost audiaţi doi martori, care au relatat despre modalitatea în care au fost reduse sume de bani de la secţiile sportive ale CSM Ploieşti, echipa Municipalităţii, pentru ca ei să fie relocaţi echipei lui Sebastian Ghiţă, Asesoft Ploieşti.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.