Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Polițiștii se blindează: Veste anticuţit şi antiglonţ după incidentele din teren

politiaromana.ro
politist control acte

Agenţii Poliţiei Române au cerut mai multe dotări care să le asigure protecţia, după ce s-au înregistrat cazuri de atacuri asupra poliţiştilor. Una din măsurile luate a fost reprezentată de vestele antiînjunghiere şi antiglonţ, care vor ajunge, începând de anul viitor, la oamenii legii, informează Mediafax.

Poliţia Română desfăşoară în prezent un proiect de achiziţie a 35.000 de veste anticuţit şi antiglonţ, care să ajungă la poliţiştii din stradă, cei care intră în contact cu cetăţenii şi care sunt expuşi pericolelor. Astfel de veste, care sunt purtate pe sub uniformă, nu reprezintă o noutate pentru oamenii legii, ele fiind de câţiva ani în dotarea celor de la Operaţiuni Speciale şi a celor de la Combaterea Criminalităţii Organizate. Însă, după câteva atacuri înregistrate împotriva poliţiştilor în acest an, Poliţia Română va demara procedurile necesare pentru a le asigura şi agenţilor de la Ordine Publică, Transporturi şi Rutieră.

ALERTĂ - Un nou ATAC ARMAT în Statele Unite: Mai multe victime după ce un bărbat a deschis focul într-un supermarket - VIDEO

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului General al Poliţiei Române, o astfel de vestă costă 1.100 de lei.

De altfel, Poliţia Română se află în plin proces de achiziţie a mai multor echipamente: veste antiglonţ, căşti, maşini (5.600 urmează să fie cumpărate), spray lacrimogen.

În luna iulie, Sorin Vezeteu, un poliţist de la Transporturi Feroviare a fost omorât în Gara Burdujeni din Suceava de un tânăr de 24 de ani. Potrivit imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, tânărul a venit spre omul legii şi l-a înjunghiat de mai multe ori, aparent fără motiv. Atacatorul a fost prins imediat după comiterea faptei de alţi din poliţişti care se aflau într-un tren ce tocmai intra în gara din Suceava, împreună cu alţi doi cetăţeni care se aflau în zonă. Sorin Vezeteu avea 38 de ani şi lucra de 15 ani în Poliţia TF, fără să fi fi avut vreo abatere. Bărbatul era căsătorit şi avea doi copii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.