Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informaÈ›ii È™i È™tiri
  • experienÈ›a premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi È™tiri, exclusivități È™i breaking news
DESCARCÄ‚ APLICAÈšIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia a reţinut bărbaţii care au scris mesaje pe cortul amplasat la Universitate de Ziua Romilor

cort romi

Trei bărbaţi au fost reţinuţi luni de poliţişti în urma sesizării din oficiu privind scrierea unor mesaje rasiste pe un cort amplasat în Piaţa Universităţii, destinat evenimentelor cultural-artistice organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaţionale a Romilor. "În ziua de duminică, 10 aprilie, poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti au identificat trei bărbaţi cu vârste cuprinse între 23 şi 34 de ani, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de incitare la ură sau discriminare şi distrugere", informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) remis luni Agerpres.

Cei trei bărbaţi de 23, 27 şi, respectiv, 34 de ani sunt din Bucureşti şi au fost audiaţi la Secţia 10 Poliţie. Cercetările sunt continuate cu cei trei în stare de reţinere sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de incitare la ură sau discriminare şi distrugere. "De asemenea, având în vedere că agenţii de pază ce aveau obiectivul în sarcină nu şi-ar fi îndeplinit atribuţiile de serviciu şi ar fi părăsit zona posturilor se efectuează cercetări şi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de neglijenţă în serviciu şi favorizarea făptuitorului", se arată în comunicat.

Poliţia Capitalei s-a sesizat din oficiu după ce, în noaptea de 8 spre 9 aprilie, persoane necunoscute au degradat, prin scrierea cu vopsea, un cort amplasat în Piaţa Universităţii destinat evenimentelor cultural-artistice organizate cu prilejul sărbătoririi Zilei Internaţionale a Romilor. Potrivit sursei citate, a fost efectuată cercetarea la faţa locului, iar ulterior organizatorii evenimentului au depus sesizări cu privire la cele întâmplate, prin reprezentanţi. Au fost demarate investigaţii în zonă, au fost audiate mai multe persoane inclusiv agenţii de pază care aveau atribuţii în supravegherea obiectivului, astfel reuşindu-se ca în data de 10 aprilie bănuiţii să fie identificaţi.

ACTIVEAZÄ‚ NOTIFICÄ‚RILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.