Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia britanică a găsit materiale naziste la domiciliul ucigaşului deputatei Jo Cox

telegraph.co.uk
thomas meir, ucigasul deputatei Jo Cox

Poliţia britanică a găsit la domiciliul asasinului deputatei laburiste Jo Cox un ornament simbol al celui de-al Treilea Reich, vulturul nazist însoţit de o svastică, precum şi alte materiale naziste, relatează agenţia Reuters. Informaţia a fost dezvăluită la audierea de luni în procesul celui inculpat pentru această crimă, Thomas Mair, în vârstă de 53 de ani.

Deputata laburistă a fost înjunghiată şi împuşcată mortal în plină stradă cu numai o săptămâna înaintea referendumului privind Brexitul. Anchetatorii au mai descoperit la domiciliul lui Thomas Mair şi un articol despre Anders Breivik, extremistul norvegian care a ucis 77 de persoane în ţara sa în iulie 2011. Ornamentul cu vulturul nazist era pus deasupra unei biblioteci, iar pe rafturile bine organizate se aflau cărţi despre istoria militară a Germaniei şi despre teoria nazistă a rasei albe.

La domiciliul său au mai fost găsite de asemenea articole din presă despre Jo Cox, inclusiv un articol semnat de aceasta şi în care ea argumenta de ce doreşte ca Marea Britanie să rămână în UE. Unii martori susţin că în timpul atacului asupra deputatei Jo Cox el ar fi strigat sloganuri precum 'Pătraţi Marea Britanie independentă' sau 'Marea Britanie mai întâi', conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.