Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția Capitalei: '82 de dosare penale, deschise pentru comercializarea ilegală de petarde şi rachete'

monitorulcj.ro
petarde

În ultimele trei zile, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București a confiscat peste 470.000 de materiale pirotehnice, petarde și rachete, comercializate ilegal pe raza municipiului București, fiind deschise 82 de dosare penale.

„În baza unei acțiuni comune cu Inspectoratul General al Poliției Române, polițiști din structurile Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au depistat mai multe persoane ce comercializau fără autorizație sau au pus în vânzare material pirotehnic interzis publicului larg, fiind întocmite 82 de dosare penale și aplicate 9 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 30. 000 lei”, conform oficialilor Poliției București.

Conform sursei citate, Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Poliția Capitalei acționând împreună cu Poliția Sectorului 2 au identificat și confiscat aproximativ 300 kg material pirotehnic, reprezentând peste 21.000 bucăți de petarde, rachete și artificii.

Secția 21 Poliție, acționând pe raza sa de competență, a confiscat peste 17.800 materiale pirotehnice, întocmind 9 dosare penale și aplicând și 9 sancțiuni contravenționale.

Citește și: Ministrul Muncii, experiență inedită: a sunat incognito la Casele de pensii din țară. A descoperit o situație ULUITOARE

Potrivit sursei menționate, Direcția Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Inspectoratul General al Poliției Române împreună cu Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și Poliția Sectorului 4 au confiscat 11.000 de bucăți material pirotehnic (aproximativ 300 de kg).

Direcția și respectiv Serviciul Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, împreună cu Poliția Sectorului 4 și Secția 15 au confiscat din zona Pieței Sudului peste 10.800 bucăți de rachete și petarde.

„De asemenea, Secțiile 3, 4 și 5 Poliție, în colaborare cu Serviciul de Investigare a Criminalității Economice a Sectorului 1 au depistat în apropierea piețelor 16 Februarie și 1 Mai, precum și în zona Basarab mai multe persoane ce comercializau petarde și rachete, în cantitate de peste 10 kg și respectiv peste 4.500 de bucăți. Secția 19 Poliție a depistat 19 persoane ce ofereau spre vânzare petarde și rachete, fiind întocmite tot atâtea dosare penale”, menționează Poliția Capitalei.

Totodată, au depistat persoane ce comercializau astfel de materiale și au întocmit dosare penale și Secțiile 7,8,10,11,13, 16, 18, 20 și 25 Poliție, fiind confiscate alte sute de asemenea obiecte.

„Valoarea bunurilor confiscate în ultimele trei zile se ridică la aproximativ 1.230.000 lei. Cercetările sunt continuate de polițiștii Capitalei, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de efectuare fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice”, conform IGPR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.