Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia din Germania a destructurat o presupusă reţea care aducea imigranţi ilegali din Siria şi Irak prin Belarus

Agerpres - Reuters
migranti germania

Poliţia din Germania a reţinut miercuri patru persoane într-o anchetă asupra unei presupuse reţele care aducea imigranţi ilegali din Siria şi Irak prin Belarus şi care ar fi transportat cel puţin 300 de persoane, informează AFP, potrivit Agerpres.

Doi suspecţi au fost arestaţi la Forst, în Brandenburg, regiunea care înconjoară Berlinul, iar alţi doi chiar în capitală, a transmis poliţia din Potsdam, precizând că au fost desfăşurate de asemenea 14 percheziţii în mai multe regiuni din ţară.

Cei patru suspecţi sunt ei înşişi originari din Siria sau Irak. Alte cel puţin două persoane sunt în continuare căutate, conform poliţiei.

Ei sunt acuzaţi că au adus ilegal în Germania cel puţin 300 de refugiaţi, transportaţi cu maşina sau camioneta şi cărora li s-a cerut între 3.500 şi 10.000 de euro.

Călătoria din Europa începea în Orientul Mijlociu, în general la Dubai sau Beirut, şi trecea prin Belarus şi Polonia, în condiţii care deseori le puneau migranţilor viaţa în pericol, conform poliţiei.

Regimul preşedintelui belarus Aleksandr Lukaşenko, aliat apropiat al preşedintelui rus Vladimir Putin, foloseşte din 2021 arma imigraţiei împotriva ţărilor vecine, în special Polonia.

Din Liban sau Dubai şi până la Minsk, charterele transportă imigranţi ilegali care încearcă apoi să intre în Uniunea Europeană prin Polonia.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.