Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliția Română dezminte un fake news: 'Șoricioaica' nu a fost găsită, nici vândută ca drog şi nici în amestec cu vreun drog

g4media.ro
Drogat

Substanţa denumită popular "şoricioaică" nu a fost găsită, nici vândută ca drog şi nici în amestec cu vreun drog, precizează Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR).

Precizările survin în urma informaţiilor vehiculate în spaţiul public privind apariţia unui nou amestec de droguri sintetice, care ar conţine fentanil şi "şoricioaică".

Citește și: Un amestec nou de droguri sintetice face ravagii în București: Consumatorilor 'le putrezesc membrele și mor rapid' /FOTO

"La nivelul Laboratoarelor de analize şi profil al drogurilor sunt evaluate anual peste 20.000 de probe. Astfel, în anul 2021, au fost analizate 20.000 de probe, în anul 2022 - 22.000 de probe, iar până la această dată au fost analizate mai multe probe comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut. (...) În toate probele analizate, s-au pus în evidenţă, procentual, foarte puţine probe conţinând substanţa "fentanil". Fentanilul identificat şi pus în evidenţă în anul 2022 a fost deturnat din circuitul licit, fiind achiziţionat cu prescripţie medicală, apoi vândut ca drog. Fentanil amestecat cu aşa-zisa "şoricioaică" nu a fost identificat. Substanţa denumită popular "şoricioaică" nu a fost găsită, nici vândută ca drog şi nici în amestec cu vreun drog", conform unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR) transmis, sâmbătă, AGERPRES.

Sursa citată atrage atenţia că "ingerarea de substanţe necunoscute, inclusiv droguri, poate dăuna grav sănătăţii".

"Din punct de vedere al combaterii traficului de droguri, acţiunile investigative desfăşurate de poliţişti împreună cu procurorii DIICOT au avut ca rezultat, în anul 2022, confiscarea a peste o tonă de droguri şi aproximativ o jumătate de milion de comprimate. Peste 1.000 de persoane au fost arestate preventiv, iar aproximativ 90 de culturi ilegale de droguri au fost descoperite şi desfiinţate. Desigur, pentru combaterea fenomenului, au fost intensificate controalele în trafic, peste 3.200 de persoane fiind depistate la volan sub influenţa substanţelor psihoactive. Pe linia combaterii traficului de droguri, în anul 2022, au fost înregistrate 8.451 de sesizări de natură penală, fiind desfăşurate activităţi în 25.814 ordonanţe de delegare emise de către procurorii DIICOT", informează IGPR.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.