Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia rusă i-a împiedicat pe avocaţii Partidului Comunist să meargă în instanţă pentru a contesta votul electronic la Moscova

stiri.md
Rusia steag drapel

Poliţia rusă a descins marţi la sediul Partidului Comunist din Moscova, la o zi după ce avocaţi ai formaţiunii politice au depus prima lor sesizare în justiţie pentru a contesta rezultatele votului online de la recentele alegeri parlamentare, potrivit dpa şi Interfax.

Poliţia a descins în biroul din Moscova al prim-vicepreşedintelui parlamentului, Ivan Melnikov, a declarat pentru Interfax un coleg comunist al acestuia.

Forţele de ordine au împiedicat doi avocaţi ai Partidului Comunist să ridice alte sesizări de la sediul formaţiunii şi să le ducă în instanţă.

Comuniştii, care s-au plasat pe locul al doilea, în spatele Rusiei Unite (partidului pro-Kremlin), la recentele alegeri parlamentare suspectează o manipulare a voturilor exprimate online la Moscova, cerând ca aceste voturi să fie declarate nule.

Un tribunal din Moscova a confirmat luni seara primirea unei prime plângeri din partea candidatului Mihail Lobanov. Comuniştii au anunţat că toţi cei 15 candidaţi ai săi în capitala rusă vor să trimită sesizări în instanţă în circumscripţiile respective. Este însă puţin probabil ca partidul să-şi vadă rezolvate aceste plângeri la tribunal, apreciază observatori.

Cu toate acestea, comuniştii au declarat că vor merge miercuri la tribunalul Presnenski din Moscova pentru a contesta rezultatul votului electronic exprimat în capitala rusă.

Întrebat de Interfax despre contestaţiile comuniştilor, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, s-a limitat să afirme că intentarea unui proces este un drept legal, potrivit Agerpres.ro.

Potrivit cifrelor oficiale, Partidul Comunist a obţinut 18,9% din voturi la alegerile legislative desfăşurate între 17 şi 19 septembrie.

Sute de persoane au ieşit în stradă de două ori la apelul comuniştilor, care contestă votul electronic exprimat la Moscova. Totuşi, ei nu au reuşit să scoată sâmbătă în stradă decât 1.000 de simpatizanţi în centrul capitalei ruse, după cum au relatat mass-media ruse.

Liderul comuniştilor, Ghennadi Ziuganov, nici nu a participat la manifestaţia de sâmbătă, mergând în Dumă să se întâlnească cu preşedintele Vladimir Putin în format de videoconferinţă, în cadrul căreia şeful statului a ţinut să sublinieze că alegerile au fost 'deschise', şi a respins criticile legate de manipularea votului electronic, potrivit EFE.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.