Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţia s-a confruntat cu manifestanţii prodemocraţie care au ridicat o baricadă în estul oraşului Hong Kong

hong kong

Poliţia s-a confruntat sâmbătă cu manifestanţii prodemocraţie care au ridicat o baricadă în estul oraşului Hong Kong, marcând finalul unei relative acalmii de zece zile în fosta colonie britanică, scrie news.ro.

Citește și: Atenție! A fost prezentată ancheta DIICOT în cazul Luizei, pas cu pas

Această regiune semi-autonomă din sudul Chinei cunoaşte din iunie cea mai gravă criză politică de la retrocedarea din 1997 cu acţiuni aproape zilnice prin care sunt denunţate în special declinul libertăţilor şi interferenţa tot mai accentuată a Beijingului.

Ca urmare a gravelor derapaje, manifestaţiile au redevenit de mai mult de o săptămână paşnice, tensiunea a crescut sâmbătă în cartierul popular Kwun Tong, în estul părţii continentale din Hong Kong.

După ce au defilat prin cartier, mii de manifestanţi îmbrăcaţi în negru şi purtând măşti de gaz şi caschete de şantier au fost blocaţi de zeci de poliţişti, nu departe de comisariatul din Ngau Tau Kok.

Citește și: Dana Gârbovan, propunerea pentru Ministerul Justiției: ‘Am acceptat cu condiția…’

Protestatarii au ridicat pe o stradă o baricadă din bare de plastic folosite pentru circulaţie şi tije din bambus care se folosesc la fabricarea de schelării.

Inscripţii "Chinazi" au apărut pe zidurile de beton care separă cele două căi ale acestei artere şi multe insulte au fost strigate de manifestanţi către Poliţie.

După câteva ore faţă în faţă, radicalii au început să arunce cu sticle în forţele de ordine. Riposta nu s-a lăsat aşteptată, Poliţia a aruncat cu grenade lacrimogene care nu mai fuseseră folosite de zece zile.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.