Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii au desfășurat controale la peste 1.000 de persoane autorizate de a deţine arme. Au fost aplicate 54 de sancțiuni contravenționale

AJC.com
foc de arma, pistol

Poliţiştii din toată ţara au desfăşurat, vineri, controale la 1.018 persoane autorizate de a deţine arme, au verificat 1.678 de arme supuse autorizării şi au aplicat 54 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 130.000 de lei, în cadrul acţiunii Legal Guns, iniţiată şi coordonată de Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase a Poliţiei Române.

Potrivit unui comunicat IGPR transmis sâmbătă AGERPRES, scopul acţiunii a fost de a preveni riscurile producerii unor evenimente negative din cauza nerespectării prevederilor legale cu privire la condiţiile de deţinere, port şi folosire a armelor.

Citește și: EXCLUSIV Cum a răbufnit Marcel Vela: ‘Îmi pare rău că trebuie s-o spun’. După scandalul iscat de priveghiul lui Emi Pian, Iulian Surugiu rupe tăcerea! .,

Pe parcursul acţiunilor organizate, au fost constatate 39 de infracţiuni, 40 de persoane fiind cercetate pentru comiterea de infracţiuni la regimul armelor şi muniţiilor.

De asemenea, în cadrul dosarelor penale a fost indisponibilizate 33 de arme supuse autorizării, dintre care 6 arme letale şi 27 de arme neletale. Totodată, au fost au fost indisponibilizate 330 de cartuşe, jumătate de kilogram de articole pirotehnice, un autovehicul ce ar fi fost utilizat la comiterea infracţiunilor, 13 capse de iniţiere, două telefoane mobile şi peste 8.500 de proiectile destinate armelor de tip Airsoft.

Pentru alte nereguli constatate pe parcursul controalelor, poliţiştii au aplicat 54 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 130.000 de lei. Activităţile s-au concretizat în dispunerea a 69 de măsuri administrative, dintre care 64 de anulări şi 5 suspendări ale dreptului de deţinere sau după caz, de port şi de folosire a armelor şi muniţiilor, se mai arată în comunicat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.