Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Poliţiştii din Covasna au confiscat două autovehicule folosite pentru transporturi ilegale de deşeuri și au amendat șoferii cu 35.000 de lei

Poliţiştii covăsneni au confiscat două autovehicule folosite pentru transportul ilegal al unor deşeuri şi i-au amendat pe şoferii acestora cu suma totală de 35.000 de lei, informează Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Covasna, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, în urmă cu câteva zile, poliţiştii din cadrul Postului de Poliţie Băţani au oprit pentru control, pe DC 45, în localitatea Herculian, comuna Băţani, un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară şi o remorcă şi au constatat că în aceasta din urmă erau transportate deşeuri nepericuloase (deşeuri feroase şi caroserie auto), activitate pentru care conducătorul auto nu deţinea documentele specifice prevăzute de H.G. nr. 1061 din 2008, respectiv formularul de încărcare-descărcare deşeuri nepericuloase.

Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 15.000 lei, iar autovehiculul folosit la transportul deşeurilor a fost confiscat.

Poliţiştii au aplicat, de asemenea, o amendă în valoare de 20.000 lei unui şofer care transporta ilegal deşeuri periculoase şi nepericuloase.

"Poliţiştii din cadrul aceleiaşi structuri au oprit pentru control, pe DJ 122, în localitatea Biborţeni, un ansamblu de vehicule format dintr-o autoutilitară şi o remorcă care transporta deşeuri periculoase (frigidere, maşini de spălat) şi nepericuloase (deşeuri feroase), pentru care nu existau documentele specifice prevăzute de H.G. nr. 1061 din 2008, respectiv formularul de încărcare-descărcare deşeuri nepericuloase. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 20.000 lei, iar ca măsură contravenţională complementară s-a dispus confiscarea mijlocului de transport folosit la săvârşirea faptei" , se arată într-un comunicat de presă, remis miercuri AGERPRES.

Toată cantitatea de deşeuri, respectiv 3690 de kilograme, a fost transportată la un operator economic autorizat de colectare, valorificare şi eliminare a deşeurilor periculoase şi nepericuloase.

Activităţile au fost desfăşurate în colaborare cu poliţişti din cadrul Serviciului Arme Explozivi şi Substanţe Periculoase Covasna şi comisari din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul Judeţean Covasna.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.